28 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa18°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele18°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara17°C

KATSURİDİS: ÖĞRENCİLER AZMETTİRİLDİ

ELAM eyleminde bazı Kıbrıslı Türklere yönelik gerçekleşen saldırılara tepkiler artarak sürüyor. AKEL’in Meclis Grup Eski Sözcüsü Nikos Katsuridis konu ile ilgili yaptığı açıklamada bu saldırıların kendiliğinden olmadığını ve bu öğrencilerin azmettirildiği

Katsuridis: Öğrenciler azmettirildi

23 Kasım 2015 Pazartesi 12:32

AKEL’in Meclis Grup Eski Sözcüsü Nikos Katsuridis, Rumlar ile Kıbrıslı Türklerin birbirlerine yaptıkları saldırılarla, esasında Türkiye’nin politikasına hizmet ettiklerini söyledi.

Katsuridis, Rum öğrencilerin geçen Pazartesi Kıbrıslı Türklere yaptıkları saldırıların kendiliğinden yapılmış bir saldırı olmadığını ve birilerinin, öğrencileri bu yönde azmettirdiğini savundu.

Öğretmenlerin ve Rum Milli Muhafız Ordusu yetkililerinin, “en iyi Türk ölü Türk’tür” argümanını yıllardır işlediklerini ifade eden Katsuridis, aynı şeyin ve hatta daha kötüsünün Kıbrıs Türk tarafında da yapıldığını iddia ederek, bunun “Türk işgaline” hizmet ettiğini öne sürdü.

Katsuridis, Kıbrıslı Türkler ile Rumların birbirlerine saldırmaları durumunda, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın da savunduğu, Türk politikası olan “Rumlar ile Kıbrıslı Türkler bir arada yaşayamaz, çünkü nefret var, bu nedenle Barış Harekatı oldu, bu nedenle iki devlet oluştu” tezini teyit edeceğini iddia etti.

ÇÖZÜM TARAFTARI OLMAYANLAR HAİNDİR

Katsuridis, kendisinin çözümün taraftarı olduğunu, Kıbrıs sorununda ilkeli çözümün taraftarı olmayanları “hain” olarak nitelendirdiğini belirtti.

Kıbrıs sorununda farklı unsurların rol oynadığını kaydeden Katsuridis, Yunanistan’ın tutumunun eskiden Rum tarafı üzerinde daha etkili olduğunu, ancak farklı sebeplerden ötürü artık bunun böyle olmadığını söyledi.

Katsuridis, Kıbrıs Türk tarafında ise bunun tam tersi bir durumun söz konusu olduğunu; Türkiye’nin Kıbrıslı Türkler karşısında giderek güçlendiğini, Kıbrıs Türk toplumunun, gerek ekonomik, gerekse askeri yönden Türkiye’ye bağımlı olduğunu ve su projesiyle tam bağımlı hale geleceğini iddia etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA