28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa23°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele23°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara18°C

KASULİDİS TÜRKİYE-İSRAİL ANLAŞMASINI DEĞERLENDİRDİ

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, “Simerini” gazetesinde yer alan söyleşisinde Türkiye-İsrail anlaşması ve Brexit konularındaki görüşlerini dile getirdi...

Kasulidis Türkiye-İsrail anlaşmasını değerlendirdi

03 Temmuz 2016 Pazar 14:57

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, “Simerini” gazetesinde yer alan söyleşisinde Türkiye-İsrail anlaşması ve Brexit konularındaki görüşlerini  dile getirdi.
Kasulidis söyleşisinde, Türkiye-İsrail anlaşmasına değinerek, iki ülke arasındaki ilişkilerin yıllar önceki düzeyine geri dönebileceğine inanmadığını belirtti.
“Türkiye Doğu Akdeniz’deki doğal gaz ağlarına bağlanmayı gerçekten istiyorsa Kıbrıs sorununun çözümü için duyacağı isteğin de artacağı” değerlendirmesinde bulunan Kasulidis, İsrail’in Güney Kıbrıs’la mevcut ilişkisinin hiçbir amaçtan etkilenmesine izin vermeyeceğine inandığını vurguladı.
Kasulidis, Kıbrıs sorununun çözümü maliyetinin doğal gaz gelirlerinden karşılanmasına ilişkin açıklamalarına yönelik eleştirilerin sorulması üzerine ise, “doğal gazdan elde edilecek gelirin Kıbrıs sorununun çözümü maliyetine duyulan ihtiyaçtan farklı bir zamanda geleceğinin herkes tarafından kabul gördüğünü”  belirterek, “doğal gaz gelirinden tek kuruş dahi alınmasa bile, çözüm sonrasındaki ekonomiye katkısının büyük olacağını” vurguladı.
Kasulidis, “doğal gaz gelirlerinin Kıbrıs sorununun çözümü sonrasındaki ekonomik sarsıntının göğüslenmesi için kullanılacağını” ifade etti ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in de bu konuda ifade ettiği görüşlerin de kendisininkinden farklı olmadıklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA