KASULİDİS MISIR DA
Kasulidis Mısır da

10 Ağustos 2016 Çarşamba 11:57
Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis Mısır temasları çerçevesinde dün Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi ve diğer bazı yetkililerle görüştü.
Politis ve diğer gazeteler, Mısır’da temaslar gerçekleştiren Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in dün başta Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi olmak üzere bazı Mısır devlet yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirdiğini ve Ekim ayında Kahire’de gerçekleştirilecek Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır üçlü zirvesinin hazırlık konularını ele aldığını yazdılar.
Gazete, Kasulidis’in dünkü temasları çerçevesinde Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ve Başbakanı Şerif İsmail’le bir araya geldiğini, ardından da Cumhurbaşkanı El Sisi’yle yarım saat süren bir görüşme gerçekleştirdiğini belirtti.
Habere göre Kasulidis-El Sisi görüşmesinde üçlü zirvede ele alınacak konuların yanı sıra Mısır-AB ilişkileri, Türkiye’deki gelişmeler, Kıbrıs sorunu ve doğal gaz gibi konular da ele alındı.
El Sisi’nin Kasulidis’e, Mısır ile AB arasındaki ilişkilerinin gelişmesine koyduğu katkıdan ötürü kendisi ve ülkesinin Güney Kıbrıs’a duyduğu minnettarlığı dile getirdiğini yazan gazete, görüşmede Rum işadamlarının Mısır’a yatırım yapmaları konusunda olumlu bir ortamın oluştuğunu aktardı.
Gazete, Kasulidis’in Mısır’lı meslektaşı Şükri ile gerçekleştirdiği görüşmede üçlü zirvenin hazırlıklarına yoğunlaşıldığını ve Kasulidis’in Şükri’ye Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerin gidişatına ilişin de bilgi aktardığını yazdı.
Kasulidis, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Mısır temaslarının çok verimli geçtiğini belirterek Cumhurbaşkanı Sisi’nin ülkesine yatırımları çekme arzusunda olduğunu ve kendilerinin de bu konuda Mısır makamlarıyla işbirliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti.
Kasulidis ayrıca, Mısır’ın AB ile ilişkilerinde iyileşme imkanının bulunduğunu ve Güney Kıbrıs’ın bu yönde çalışacağını da sözlerine ekledi.
Fileleftheros gazetesi ise Kasulidis’in Mısır Parlamento Başkanı Ali Abdel Al ve Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Geyt’le de görüştüğünü belirtti.
MISIR ENERJİ BAKANI GÜNEY’E GİDECEK
Gazete bir diğer haberinde Kasulidis’in temasları sonrası yaptığı açıklamada Mısır Enerji Bakanı’nın Ağustos ayı sonunda Güney Kıbrıs’a gideceğini de duyurduğunu yazdı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu… Beş kişi tutuklandıKKTC’de bugün ve dün, kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu suçundan beş kişi tutuklandı.17 Temmuz 2025 Perşembe 20:15KIBRIS
Tüp Bebek tedavisinde kullanılan kaçak ilaçlar bulundu!İskele Boğaz bölgesinde 16 Temmuz Çarşamba gecesi saat 22.00 sıralarında gerçekleştirilen asayiş ve trafik denetimleri sırasında kaçak ilaçlar ele geçirildi.17 Temmuz 2025 Perşembe 19:47KIBRIS
Ilgaz köyünde yarın 3 saatlik elektrik kesintisi olacakKıb-Tek, Ilgaz köyüne yarın 3 saat elektrik verilemeyeceğini kaydetti.17 Temmuz 2025 Perşembe 19:38KIBRIS
6 Kaçak daha tutuklandı!Ülkede ikamet izinsiz oldukları tespit edilen 6 kişi tutuklandı.17 Temmuz 2025 Perşembe 19:37KIBRIS
Lefkoşa ile İskele'de eş zamanlı asayiş ve trafik denetimiLefkoşa ve İskele'de, polisin dün 20.00-24.00 saatleri arasında eş zamanlı yaptığı asayiş ve trafik denetimlerinde sürat, rapor edilen suçlar arasında ilk sırada yer aldı. Denetimlerde, 53 araç trafikten men edildi.17 Temmuz 2025 Perşembe 19:26KIBRIS
New York Zirvesi'nde ana oturumuna geçildiNew York'ta düzenlenen "Genişletilmiş Formatlı Gayri Resmi Toplantı" 5+1 formatındaki ana oturumla devam ediyor.17 Temmuz 2025 Perşembe 19:25KIBRIS
10. Girne Çarşı Şenliği Ziya Rızkı Caddesi’nde başlıyorGirne Belediyesi tarafından bu yıl 10. kez düzenlenecek Çarşı Şenliği, 30–31 Temmuz ve 1 Ağustos tarihlerinde Ziya Rızkı Caddesi’nde gerçekleştirilecek.17 Temmuz 2025 Perşembe 19:23GİRNE
Cumhurbaşkanı Tatar, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştüBirleşmiş Milletler ev sahipliğinde New York’ta gerçekleşen Kıbrıs Konulu Genişletilmiş 5+1 Formatlı Gayri Resmi Toplantıda Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri (BMGS) Antonio Guterres ile ikili bir görüşme yaptı.17 Temmuz 2025 Perşembe 19:21KIBRIS
Öztürkler: Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan hiçbir çözüm önerisine evet dememiz mümkün değildirCumhurbaşkanı Vekili Ziya Öztürkler, Kıbrıs’ta barış ve huzurun ancak iki eşit egemen devlete dayalı bir çözümle mümkün olabileceğini belirterek, “Haklarımızı yok sayan hiçbir çözüme evet diyemeyiz” dedi.17 Temmuz 2025 Perşembe 19:19KIBRIS
Erhürman: Müzakereden, diplomasiden, diyalogtan kaçılmamalıdırCumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, New York’taki görüşmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.17 Temmuz 2025 Perşembe 19:18KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs