25 Nisan 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa24°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele24°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara24°C

KARPAZ’DA NEVRUZ COŞKUSU

Karpaz’da Nevruz Coşkusu

24 Mart 2014 Pazartesi 18:19

Nevruz  KKTC’de Derince’de bu yıl 4. Kez KKTC Doğu ve Gündeydoğu kültür derneğinin düzenlediği etkinlikle büyük bir coşku içinde kutlandı.

Şenliğe Başbakan ve CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ve TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de katıldı.

KKTC Doğu ve Güney Doğu Kültür Derneği Başkanı İsmet İlhan, kutlamada yaptığı konuşmada, Nevruz bayramının tüm halklara hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen etkinliğe ilginin oldukça yoğun olduğunu söyledi.

Yorgancıoğlu

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, kutlamada yaptığı konuşmada, doğanın uyanışı ve baharın gelişinin kutlanması gerektiğini anlattı.

Yorgancıoğlu, “bu bayram aynı zamanda kardeşliğin, dostluğun ülke adına birlikte çalışmanın da bir vesilesi, ben nevruz kutlamalarına 3’üncü kez katılıyorum ve çok anlamlı buluyorum” dedi.

Yorgancıoğlu konuşmasının ardından TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit’le birlikte Nevruz ateşini de yaktı.

 

İlkhan “ Newroz Kürt Halkı için Çok Önemlidir”

KKTC Doğu ve Güneydoğu Kültür Derneği Başkanı İsmet İlkhan Detay Gazetesine yaptığı açıklamada bu yıl Newroz’u KKTC’de 4. kez kutladıklarını belirtirken her yıl coşkunun daha da arttığını kaydetti.

İlkhan açıklamasında “Newroz’u hem bahar bayramı hem de kurtuluş bayramı olarak geçiyor, dünyadaki tüm halkların kardeşliğine inanan burdaki Kürt halkının kültürünü Kıbrıs’taki diğer halkların kültürleri ile beraber Newroz Bayramı’nda hep birlikte kutlayarak kardeşliği artırmak amacımızdır. Bu yüzden Kürt halkı için çok önemlidir ve her yıl kutlamalar daha da çoşku ile geçmektedir” dedi.

Renkli görüntülere sahne olan Nevruz’da, Kürtçe ve Türkçe müzikler eşliğinde halay çekildi.

Taşkent’te de kutlandı

Nevruz, Taşkent Piknik Alanı’nda da kutlandı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Mezopotamya Gençlik ve Kültür Derneği organizasyonuyla düzenlenen etkinlikte, Türkçe ve Kürtçe şarkılar söylendi halay çekildi.

Etkinlikte, Kürt sanatçı Koma Ezman ve Mezopotamya Müzik Topluluğu’nun yanı sıra, Sanatçı  Arda Gündüz de bir konser verdi.

KKTC Ülkü Ocakları da UKÜ’de kutladı

KKTC Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı da, Nevruz’u Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde (UKÜ) kutladı.

Vakıf’tan verilen bilgiye göre, Nevruz Bayramı kutlamaları KKTC Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı yönetimi, Gazimağusa ve Girne Ülkü Ocakları ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla UKÜ’de yapıldı.

Vakıf Başkanı Adem Yurdagül kutlamada yaptığı konuşmada, nevruzun sevgi, barış ve kardeşlik gibi değerlerin önemini hatırlatan bir bayram olduğunu vurguladı.

Foto: Nevruz

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA