KARPAZ GATE MARİNA’DA “YELKEN SEZONU KUTLAMALARI”
Dört gün sürecek

09 Haziran 2015 Salı 11:32
- Karpaz yarımadasının lüks mekanında yaza özel birçok aktivite planlandı.
Karpaz Gate Marina’da 4 gün sürecek olan “Yelken Sezonu Kutlamaları” kapsamında 10 Haziran Çarşamba gününden 13 Haziran Cumartesi gününe kadar birçok etkinlik planlandı.
Karpaz yarımadasının 5 Altın Çıpa ödülllü lüks marinasında kutlamalar, 10 Haziran Çarşamba günü, saat 19:00’da, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Müzakereci Özdil Nami ve birçok özel davetlinin katılımı ile 26. Doğu Akdeniz Yat Rallisi (Eastern Mediterranean Yacht Rally, EMYR) kokteyl resepsiyonu ile başlayacak. Türkiye’nin Ege kıyısında bulunan Çeşme Marina’dan 6 Mayıs’ta yola çıkan ralli katılımcıları, Girne’den ülkemize giriş yaparak Karpaz Gate Marina’ya gelip demirleyecekler ve 14 Haziran Pazar gününe kadar 5 gün süre ile konaklayacaklar. KKTC Yelken Federasyonu’nun Caretta Caretta rallisinden 13 yat da kutlamalara katılmak üzere marinaya gelecek.
Kutlamaların ikinci günü olan 11 Haziran Perşembe günü saat 20:00’de gösterilecek Ernest Hemingway’in ünlü romanından uyarlanan “The Old Man and The Sea” adlı 1990 yılı yapımı film öncesinde Hemingway’s Resto-Bar’da 18:00-20:00 saatleri arasında sinema öncesi özel menüsü kişi başı 30 TL’ye sunulacak.
Karpaz Gate Marina’da Yelken Kulübü açılıyor
Yeni açılacak olan Karpaz Gate Marina Yelken Kulübü’nün resmi lansmanı da 12 Haziran Cuma günü, Kulüp Başkanı Efe Karahan Şahin’in açılış konuşması ve kulübün gelecek planlarını içeren sunum ile gerçekleştirilecek. Karpaz bölgesi çocuklarına verilecek yelken eğitiminde kullanılacak olan Optimist ve Laser isimli yeni eğitim teknelerinden bazılarının sergileneceği lansmana, Marinadaki yat sahipleri ve ziyaretçiler de katılacak.
Antartika’ya 14 metrelik yelkenleri ile 4 yıllık bir sefer ile giden ilk Türk yelkencileri Osman Atasoy ve Sibel Karasu da, Karpaz Gate Marina Yelken Kulübü’nün özel konukları olarak lansmana katılıp maceralarına ilişkin bir sunum yapacaklar.
Karpaz Gate Marina Yelken Kulübü’nün, özellikle bölge halkına denizciliği ve yekleni sevdirmek amacıyla düzenleyeceği eğitimler ilk olarak 8-15 yaş arası çocuklara yönelik olacak ve Optimist eğitim teknesi ile 2 grup halinde yaz ayları boyunca devam edecek. Karpaz bölgesi çocukları için okulların kapanmasını takiben başlayacak eğitimler, 4 hafta boyunca hafta arası Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günlerinde düzenlenecek. Bölge çocuklarının alacağı yelken eğitimi sosyal sorumluluk kapsamında ücretsiz olarak sunulacak. Karpaz bölgesi dışından gelmek isteyen çocuklar için ise Cumartesi ve Pazar olmak üzere haftada 2 tam gün, 4 hafta süre ile yelken eğitimi verilecek. Eğitimler sonunda çocuklara KKTC Yelken Federasyonu onaylı sertifikalar verilecek. Karpaz bölgesi dışından gelerek eğitim alacak çocuklar için aileleri ile birlikte civar otellerde konaklama konusunda da yardımcı olunabilecek.
Yelken Sezonu Kutlamaları çerçevesinde 13 Haziran Cumartesi günü düzenlenecek olan Beach Club partisi, saat 16:00 itibarı ile DJ performansı ile başlayıp geç saatlere kadar devam edecek. Sonsuzluk havuzunun yanında muhteşem bir plaja sahip olan Beach Club’daki partiye ziyaretçiler, misafirler, yat sahipleri ve bölge halkının yoğun katılım göstereceği bekleniyor.
Uluslararası alanda büyük üne sahip Bugsy Gedlek isimli fotoğrafçı da kutlamalardan özel anları fotoğraflayacak.
Marina Müdürü Deniz Akaltan, Yelken Sezonu Kutlamalarına ilişkin olarak “Bu yılki Yelken Sezonu Kutlamaları kapsamında birçok özel etkinliğimizin duyurusunu yapmaktan ve aynı hafta içerisinde her iki rallinin katılımcılarını ağırlamaktan büyük heyecan duyuyoruz. Yelkenci misafirlerimiz ve konuşmacılarımızın yanı sıra, yeni Yelken Kulübümüzün lansmanı ile Beach Club’ımızın açılış partisi de birarada düşünüldüğünde tam dört günlük muhteşem bir atmosfer yaratmış olacağız. Yelken Sezonu Kutlamaları kapsamındaki etkinliklerin yanı sıra sezon boyunca Karpaz Gate Marina’nın muhteşem tesisinden ve sunduğu olanaklardan herkesin yararlanmasını temenni ediyorum” dedi.
Karpaz Gate Marina Beach Club’da, Mephisto Dalış Okulu’nun sunduğu birçok su sporları ve turların yanı sıra, 33 metre uzunluğundaki sonsuzluk havuzu, özel plaj, Beach Bar, jakuzi, çocuk havuzu ile özel Cabana’lar ve lounge’lar bulunuyor. Yat sahiplerine ücretsiz giriş imkanı sunan Karpaz Gate Marina Beach Club’da, dışardan günlük katılacak misafirler için ise giriş ücreti 10 TL olacak.
Karpaz Gate Marina’nın dünya ve geleneksel Kıbrıs lezzetlerini ustalıkla sunan Hemingway’s resto-barında ise özel müzik geceleri ve her gece 17:00-19:00 saatleri arasında Happy Hour yapılıyor.
Marinanın diğer düzenli etkinlikleri arasında; Sanat Galerisi’nde her Salı ve Perşembe akşamları dünya ve Türk sinemasından ünlü filmlerin gösterimi, sinema öncesinde set menu, Günbatımı Barbeküsü ve çocuklara özel Mini Mariners Club yer alıyor.
Yelken Sezonu Kutlamaları ile ilgili detaylı bilgi almak için 0533 825 3990 numaralı telefon aranabilir veya info@karpazbay.com adresine e-posta gönderilebilir. Ayrıca Karpaz Gate Marina ile ilgili bilgilere www.karpazbay.com web sitesi üzerinden erişilebilir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gıda güvenliğine uluslararası bakış!Yakın Doğu Üniversitesi İrfan Günsel Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen seminerde “Gıda Güvenliği Yönetiminin Uluslararası Boyutu” ele alındı.10 Mayıs 2025 Cumartesi 11:33YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
ARUCAD Kariyer Günleri, Rasıh Reşat’ın “Dijital Çağda Gazeteciliğin Değişen Rolü” Başlıklı Semineri ile BaşladıARUCAD Kariyer Günleri, Rasıh Reşat’ın “Dijital Çağda Gazeteciliğin Değişen Rolü” Başlıklı Semineri ile Başladı10 Mayıs 2025 Cumartesi 10:59ARUCAD
Kıbrıs Kupası şampiyonu Lefke!Mağusa Türk Gücü'nü 3-1 mağlup eden Lefke Türk Spor Kulübü şampiyon oldu.10 Mayıs 2025 Cumartesi 08:49FUTBOL
Rahvancıoğlu: Hür-İş Dahil Tüm Sendikalar Önceki Pozisyonlarını Koruyor, Laiklik Mücadelesi Devam Ediyor!Bağımsızlık Yolu Mali Sekreteri Münür Rahvancıoğlu, Disiplin Tüzüğü ile dayatılan siyasal İslam projesine karşı laiklik temelinde bir arada durmanın gerekliliğini vurguladı.09 Mayıs 2025 Cuma 16:58KIBRIS
Karanlık Odadan Dijital Çağa Kıbrıs’ın 40 Yıllık Görsel HafızasıYakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Gazi Yüksel, 40 yıllık fotoğraf arşivinden oluşan retrospektif sergisi ile Kıbrıs’ın görsel belleğini sanatseverlerle buluşturuyor.09 Mayıs 2025 Cuma 16:07YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Rum mahkemesinden önemli karar! Eski Rum Mülkleri ile ilgili Macar kadınlara 45 ay hapis cezasıRum mahkemesinden önemli karar! Eski Rum Mülkleri ile ilgili Macar kadınlara 30 ay ve 15 ay hapis cezası09 Mayıs 2025 Cuma 15:59KIBRIS
Zanlı Ahmet Tokatlıoğlu'nu Maliye Bakanlığı'nın şikayet ettiği ortaya çıktıMahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Girne Adli Şubede görevli polis çavuşu Ömer Yavuz olayla ilgili bulguları aktardı.09 Mayıs 2025 Cuma 15:58KIBRIS
Güney Kıbrıs’ta emzirme izni uzatıldıGüney Kıbrıs’ta çalışan kadınlara çocuklarını emzirme veya özel ihtiyaçlarını giderme amacıyla 9 ay süreyle günde bir saat tanınan emzirme izni uzatıldı.09 Mayıs 2025 Cuma 11:14KIBRIS
Güney Kıbrıs'ta panik...Güney Kıbrıs’taki birçok okula, “Allah” yazılı elektronik postalar gönderildiği ve okullarda kısa süreli panik yaşandığı bildirildi.09 Mayıs 2025 Cuma 11:13GÜNEY KIBRIS
Simon Aykut duruşması dün delil sunumuyla devam ettiRum yönetiminin, KKTC’deki eski Rum mallarını “gasp etmekle” suçladığı iş insani Simon Aykut’un davası Lefkoşa Rum Yüksek Mahkemesi’nde görüşülmeye devam ediyor.09 Mayıs 2025 Cuma 11:12KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs