29 Nisan 2024
  • Lefkoşa29°C
  • Mağusa31°C
  • Girne25°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele31°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara21°C

KARDEŞ ŞEHİRLER BU KEZ CANİK’TE BULUŞTU…

Kardeş şehirler bu kez Canik’te buluştu…

11 Eylül 2015 Cuma 20:57

Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, Samsun’a bağlı Canik Belediyesi ile geçtiğimiz Ocak ayında imzalanan “Kardeş Şehir” protokolünün ardından, iki belediye arasındaki işbirliğini geliştirmek amacıyla Canik’e gitti.

Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal ve eşi Ayşe Işısal ile Belediye Meclis Üyeleri, Nurcan Yardımcı, Ahmet Dilekkaya, Mustafa Şehitoğlu, Taksim Karavezirler, Hami Kaldırım ve Hasan Güneşel Canik Belediyesi'nin misafiri olarak Samsun'a gittiler. Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve Başkan Yardımcısı Alican Usta tarafından karşılanan Işısal ve beraberindekiler, üç günlük gezi boyunca Samsun'u gezdiler.

IŞISAL: DEĞİRMENLİK BELEDİYESİ’NİN YÜZÜ DÜNYAYA AÇIK

Canik Belediyesi ile Kardeş Şehir olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, "Belediyeler artık birbirleriyle iletişimde ve etkileşimde bulunarak gerek fikir gerekse proje alışverişi ile gelişime katkı sağlamalıdırlar. Bu yüzyılda dünyayı gezerek, gelişmiş şehirlerden örnekler alarak gelişiminizi sürdürebilirsiniz. Değirmenlik Belediyesi olarak yüzümüzü daima dünyaya açık şekilde tutuyoruz ve gelişime açığız. İnanıyorum ki, kardeş şehrimiz Canik Belediyesi ile güzel çalışmalara imza atacağız. Gerek Başkanlar bazında, gerekse Meclis üyeleri veya belediye çalışanları arasındaki tanışma ve kaynaşma ile bu işbirlikleri daha da güçlenecektir" şeklinde konuştu.

canik 1

GENÇ: ARTIK ŞEHİRLER YARIŞIYOR

Canik Belediye Başkanı Osman Genç ise, artık şehirlerin yarış içerisinde olduğuna dikkat çekerek, "Şehirlerin yarıştığı 21. yüzyılda kabuğunuza sıkışarak, dünyaya gözlerinizi kapatarak büyümeniz mümkün değildir. Bu yüzyılda belediyecilik anlayışı değişti. Artık imparatorluklar ve ülkeler değil, şehirler yarışıyor. Bu yüzyılda şehirleri yerel yönetimler ön plana çıkaracaktır. Bu nedenle farklı ülkelerdeki şehirlerle etkileşimde bulunuyoruz. Kültür alışverişi ve belediyeler arası işbirliği, içinde bulunduğumuz yüzyılda büyük önem taşımaktadır" dedi.

KARŞILIKLI İŞBİRLİĞİ GÜÇLENECEK

Türkiye'nin gözbebeği olan Canik'i dünyayla bütünleştirme adına çalışmalarının sürdüğünü belirten Genç, "Değirmenlik Belediyemiz ile daha önce Kardeş Şehir Protokolü imzalamıştır. Kıbrıs ile zaten gönül bağımız var. Tarihi ve kültürel miras ile çevrenin korunması, çalışanların eğitimi, ekonomi, gençlik, spor ve sosyal hizmetler ile mahalli idarelerin görevine giren diğer alanlarda işbirliği yapmak ve bu çerçevede her türlü katkıyı sunmak kararlılığındayız. İnşallah karşılıklı ziyaretlerle bu işbirliği daha da güçlenecek" diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA