26 Nisan 2024
  • Lefkoşa28°C
  • Mağusa31°C
  • Girne25°C
  • Güzelyurt28°C
  • İskele31°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara27°C

KARADENİZ KÜLTÜR DERNEĞİ: "ANAVATANLA BİRLİKTE BU TOPRAKLARDA VAR OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Murat Zeki Civelek, 21 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karadeniz Kültür Derneği: "Anavatanla birlikte bu topraklarda var olmaya devam edeceğiz"

21 Aralık 2018 Cuma 12:15

KKTC Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Murat Zeki Civelek, 21 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı. 
Civelek, mesajında, “Bugün özgürce ve bağımsız yaşadığımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde huzur içinde yaşıyor olmamızın mimarı, hiç şüphe yok ki bu vatan uğruna can veren şehitlerimizdir.” Dedi. 
Kanlı Noel ismiyle tarihe geçen 21 Aralık 1963 saldırıları ve sonrası, sayısız masum Kıbrıs Türkünün katledildiğini, binlercesinin göçe zorlandığını, birçok Türk köyünün yakılıp yıkıldığını ve 11 yıl süre ile Kıbrıs Türk halkının insanlık dışı yaşama mahkûm edildiğini belirten Civelek, şunları kaydetti: 
“Bugün bayrağımız ve devletimiz çatısı altında egemen ve bağımsız yaşıyorsak, bunu 21 Aralık 1963 yılında barbar Rumların Enosis hayaliyle gerçekleştirdiği vahşi saldırılara karşı duran, mücadele veren ve toprakları savunan şehitlerimiz ve gazilerimize borçluyuz. 
Tüm dünya bilmelidir ki, Anavatan Türkiye ile bu topraklarda var olmaya devam edeceğiz. 55 yıl geçmesine rağmen vatan için canlarını feda eden şehitlerimizi, Milli Mücadele ve Şehitler Haftası’nda rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA