KARABAY’IN HEDEFİ 42. YILDA 142 SAAT…
Guiness Rekorlar Kitabı’na giren ilk ve tek Türk su altı sporcusu Cem Karabay, 20 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine KKTC’ye gelecek...

21 Haziran 2016 Salı 14:23
Guiness Rekorlar Kitabı’na giren ilk ve tek Türk su altı sporcusu Cem Karabay, 20 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine KKTC’ye gelerek, 142 saatlik yeni bir su altında kalma dünya rekoru denemesi gerçekleştirecek.
Karabay, 72 saatle elinde bulundurduğu rekoru geliştirmek ve 142 saate çıkarmak için 14 Temmuz saat 03.00’te su altına inecek ve 20 Temmuz sabahı 00.01’de rekor denemesini sonlandırarak karaya çıkacak.
Karabay bu sabah, yapılacak rekor denemesi hakkında Spor Yazarları Derneği Lokalinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Spor Dairesi Dış İlişkiler Sorumlusu Sertaç Bozatlı ile Tanıtma Dairesi Müdürü ve Milli Günleri Kutlama Komitesi Üyesi Fatma Demirel de hazır bulundu.
BOZATLI
Spor Dairesi Dış İlişkiler Sorumlusu Sertaç Bozatlı, KKTC’nin Guiness rekorlar Kitabında yer alması ve tanıtımının önemine vurgu yaparak Karabay’a teşekkür etti.
Mutlu Barış Harekâtı’nın 42. yıldönümünde 142 saatle rakamın neredeyse iki katına yükseltileceğini belirten Bozatlı, Karabay’ı suya giriş tarihinden itibaren canı gönülden destekleyeceklerini ifade etti.
DEMİREL
Demirel, Milli Günleri Kutlama Komitesi olarak geçtiğimiz yıl Karabay’la tanıştıklarını, rekor denemsinin KKTC adına Rekorlar Kitabına girme ve tanıtım anlamında öneme sahip olduğunu belirtti.
Demirel, KKTC için önemli bir tarihte ve önemli bir plaj olan Yavuz Çıkarma Plajı’nda gerçekleşecek rekor denemsine ufak imkânlarla katkıda bulunacaklarını söyleyerek, KKTC adının uluslararası bir rekora taşınmasında Karabay’a inanç ve destek belirtti.
KARABAY
Cem Karabay, 2009 yılında su altında kapalı yerde kalma dünya rekoru kırdığını, ardından 2010’da bunu geliştirerek kayıtlara geçtiğini söyledi.
KKTC (Turkish Republic of Northern Cyprus) olarak Rekorlar Kitabı web sitesinde yer almanın kedisine gurur verdiğini kaydeden Karabay, 42. yıl nedeniyle rekora 142 saatte ulaşmak istediklerini söyledi.
İçerisinde hekim, su altı fotoğrafçısı, Milli Günleri Kutlama Komitesi, Sağlık Bakanlığı, Turizm Bakanlığı, Sivil Savunmadan kişilerin de bulunduğu 30 kişilik bir ekibin söz konusu olduğunu belirten Karabay, her dünya rekorunda kendisine eşlik eden 20 kişilik dalgıç ekibinin de rekor denemesinde yanında olacağını belirtti.
“TÜZMEN’LE YİNE DENİZ ALTINDA TAVLA OYNAYACAĞIZ”
2 kamerayla 24 saat canlı yayınla internet üzerinden izleme fırsatı verileceğini ve www.cemkarabay.com adresinden görüntünün eş zamanlı akış (streaming) olarak yayınlanacağını da belirten Karabay, TC Eski Turizm Bakanlarından Kürşat Tüzmen’in de su altına inerek kendisiyle tavla oynayacağını anlattı.
“MESSİ’YE RAKİBİM, AMA SU ALTINDA”
Kasların erime riskine karşı deniz altında bir bisiklet bulunduracaklarını, ayrıca tüplü televizyon indirip oradan Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı’nın logolarını göstereceklerini, masa, tabure götüreceklerini, hatta deniz altında futbol oynayacaklarını kaydeden Karabay “Bu konuda Messi’ye rakibim, ama sadece su altında” diye konuştu.
13 Temmuz tarihinde sabah bir basın toplantısı daha düzenleyeceğini belirten Karabay, 14 Temmuz gece saat 03.00’te su altına ineceğini ve 20 Temmuz Şafak Nöbeti’nde 00.01 sıralarında sudan çıkarak Guinnes hakeminin kararının okunmasını bekleyeceğini sözlerine ekledi.
Kanunsuz avlanmaErgazi-Kilitkaya köyleri arasında 14 numaralı av bölgesinde, bölgede avlanmakta olan kimliği meçhul avcı/lar tarafından açılan ateş sonucu ise, 1 kişi yüzünden yaralanmıştır. Soruşturma devam etmektedir.01 Kasım 2026 Pazar 19:57KIBRIS
Dikkat bu okullarda grev var!KTOEÖS, yarın Lefkoşa merkez ve çevre okullarında öğleden sonra grevde olacak01 Kasım 2026 Pazar 19:09LEFKOŞA
YSK, TAM Parti’nin LAÇ belediye meclis aday listesini iptal etti: Cinsiyet kotası karşılanmadıYüksek Seçim Kurulu, TAM Parti’nin, Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi için sunduğu 14 kişilik listede yalnızca 4 kadın adaya yer vermesi nedeniyle belediye meclis üyesi aday listesini oyçokluğuyla iptal etti.31 Ekim 2026 Cumartesi 22:07KIBRIS
DAÜ-SEN: “Hukuk çiğnenerek akademik personelin sözleşmeleri sonlandırılamaz!”DAÜ-SEN, 65 yaşını dolduran akademisyenlerin sözleşmelerinin uzatılmaması ve dönem ortasında öğretim üyelerinin değiştirilmek istenmesine karşı Rektörlük önünde eylem yaptı.31 Ekim 2026 Cumartesi 11:50KIBRIS
TDP ilk 90 günlük acil eylem planını açıkladıTDP, 6 Aralık 2026 seçimlerinin ardından hayata geçirmeyi hedeflediği İlk 90 Gün Acil Eylem Planı’nı kamuoyuyla paylaştı.31 Ekim 2026 Cumartesi 11:34KIBRIS
DAÜ-SEN, Rektörlük Önünde Eylem YapacakDAÜ-SEN, 65 yaşını dolduran akademisyenlerin sözleşmelerinin uzatılmaması ve akademik kadro statülerine ilişkin yaşanan sorunlar nedeniyle yarın Rektörlük önünde eylem ve basın açıklaması gerçekleştirecek.29 Ekim 2026 Perşembe 13:32KIBRIS
İsrail seçim sonuçları: Netanyahu'nun bloğu önde ancak meclis çoğunluğunu sağlayamıyorİsrail'de 27 Ekim Salı günü yapılan parlamento seçimlerinde Türkiye saatiyle 15.30 itibarıyla oyların %85,6'sı sayıldı.29 Ekim 2026 Perşembe 00:19ORTADOĞU
“Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşlığının evlilik yoluyla elde edilmesi konusunda kararRum Yüksek Mahkemesi, sonradan “Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşlığı alan yabancı uyruklu bir kişinin, evlendiği yabancı uyruklu eşine vatandaşlık hakkı kazandırmayacağına hükmetti.28 Ekim 2026 Çarşamba 12:21KIBRIS
İçişleri Bakanlığı: Fatma Ünal’a cezaevinde ayrıcalıklı muamele yapıldığı iddiaları gerçeği yansıtmıyorFatma Ünal’ın özel bir odaya yerleştirildiği ve ayrıcalıklı muamele gördüğü yönündeki iddiaları reddederek, yasa ve tüzüklere aykırı herhangi bir uygulama bulunmadığını açıkladı.28 Ekim 2026 Çarşamba 12:18KIBRIS
Doç. Dr. Hamit Caner yazdı... "Büyüdük... Peki Güçlendik mi?""Kuzey Kıbrıs’ın son kırk yıldaki en büyük başarılarından birinin yükseköğretim olduğunu inkâr etmek haksızlık olur."28 Ekim 2026 Çarşamba 12:11KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.