KARABAY’IN HEDEFİ 42. YILDA 142 SAAT…
Guiness Rekorlar Kitabı’na giren ilk ve tek Türk su altı sporcusu Cem Karabay, 20 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine KKTC’ye gelecek...

21 Haziran 2016 Salı 14:23
Guiness Rekorlar Kitabı’na giren ilk ve tek Türk su altı sporcusu Cem Karabay, 20 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine KKTC’ye gelerek, 142 saatlik yeni bir su altında kalma dünya rekoru denemesi gerçekleştirecek.
Karabay, 72 saatle elinde bulundurduğu rekoru geliştirmek ve 142 saate çıkarmak için 14 Temmuz saat 03.00’te su altına inecek ve 20 Temmuz sabahı 00.01’de rekor denemesini sonlandırarak karaya çıkacak.
Karabay bu sabah, yapılacak rekor denemesi hakkında Spor Yazarları Derneği Lokalinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Spor Dairesi Dış İlişkiler Sorumlusu Sertaç Bozatlı ile Tanıtma Dairesi Müdürü ve Milli Günleri Kutlama Komitesi Üyesi Fatma Demirel de hazır bulundu.
BOZATLI
Spor Dairesi Dış İlişkiler Sorumlusu Sertaç Bozatlı, KKTC’nin Guiness rekorlar Kitabında yer alması ve tanıtımının önemine vurgu yaparak Karabay’a teşekkür etti.
Mutlu Barış Harekâtı’nın 42. yıldönümünde 142 saatle rakamın neredeyse iki katına yükseltileceğini belirten Bozatlı, Karabay’ı suya giriş tarihinden itibaren canı gönülden destekleyeceklerini ifade etti.
DEMİREL
Demirel, Milli Günleri Kutlama Komitesi olarak geçtiğimiz yıl Karabay’la tanıştıklarını, rekor denemsinin KKTC adına Rekorlar Kitabına girme ve tanıtım anlamında öneme sahip olduğunu belirtti.
Demirel, KKTC için önemli bir tarihte ve önemli bir plaj olan Yavuz Çıkarma Plajı’nda gerçekleşecek rekor denemsine ufak imkânlarla katkıda bulunacaklarını söyleyerek, KKTC adının uluslararası bir rekora taşınmasında Karabay’a inanç ve destek belirtti.
KARABAY
Cem Karabay, 2009 yılında su altında kapalı yerde kalma dünya rekoru kırdığını, ardından 2010’da bunu geliştirerek kayıtlara geçtiğini söyledi.
KKTC (Turkish Republic of Northern Cyprus) olarak Rekorlar Kitabı web sitesinde yer almanın kedisine gurur verdiğini kaydeden Karabay, 42. yıl nedeniyle rekora 142 saatte ulaşmak istediklerini söyledi.
İçerisinde hekim, su altı fotoğrafçısı, Milli Günleri Kutlama Komitesi, Sağlık Bakanlığı, Turizm Bakanlığı, Sivil Savunmadan kişilerin de bulunduğu 30 kişilik bir ekibin söz konusu olduğunu belirten Karabay, her dünya rekorunda kendisine eşlik eden 20 kişilik dalgıç ekibinin de rekor denemesinde yanında olacağını belirtti.
“TÜZMEN’LE YİNE DENİZ ALTINDA TAVLA OYNAYACAĞIZ”
2 kamerayla 24 saat canlı yayınla internet üzerinden izleme fırsatı verileceğini ve www.cemkarabay.com adresinden görüntünün eş zamanlı akış (streaming) olarak yayınlanacağını da belirten Karabay, TC Eski Turizm Bakanlarından Kürşat Tüzmen’in de su altına inerek kendisiyle tavla oynayacağını anlattı.
“MESSİ’YE RAKİBİM, AMA SU ALTINDA”
Kasların erime riskine karşı deniz altında bir bisiklet bulunduracaklarını, ayrıca tüplü televizyon indirip oradan Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı’nın logolarını göstereceklerini, masa, tabure götüreceklerini, hatta deniz altında futbol oynayacaklarını kaydeden Karabay “Bu konuda Messi’ye rakibim, ama sadece su altında” diye konuştu.
13 Temmuz tarihinde sabah bir basın toplantısı daha düzenleyeceğini belirten Karabay, 14 Temmuz gece saat 03.00’te su altına ineceğini ve 20 Temmuz Şafak Nöbeti’nde 00.01 sıralarında sudan çıkarak Guinnes hakeminin kararının okunmasını bekleyeceğini sözlerine ekledi.
İskele Boğaziçi Köyü’nde Şap Hastalığı Şüphesi: Bakanlıktan Acil TedbirlerTarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Boğaziçi Köyü İskele bölgesinde bir mandrada şap hastalığı şüphesi üzerine kapsamlı önlemler alındığını duyurdu.14 Aralık 2025 Pazar 18:37İSKELE
Hatice İntaç yazdı... "Doğanın İsyanı"Hatice İntaç yazdı... "Doğanın İsyanı"14 Aralık 2025 Pazar 17:59KIBRIS
ARUCAD 5. Eğitim Çalıştayı yapıldıArkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi (ARUCAD), Kuzey Kıbrıs’taki lise ve ortaokul öğretmenlerine yönelik 5. Eğitim çalıştayı yapıldı.14 Aralık 2025 Pazar 17:56ARUCAD
Doğanın Şifası Bu Kitapta ToplandıProf. Dr. K. Hüsnü Can Başer, “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler” adlı yeni kitabı ile bitkilerin şifalı ve aromatik özelliklerine ışık tutan kapsamlı bir eser daha ortaya koydu.14 Aralık 2025 Pazar 17:54YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Bağımsızlık Yolu 11 Yaşında!Emekçinin Partisi Bağımsızlık Yolu, örgütlü mücadelenin temellerinin atılışının 11. yıl dönümü dolayısıyla dayanışma yemeği düzenledi.14 Aralık 2025 Pazar 17:52KIBRIS
Meclis Genel Kurulu yarın bütçe görüşmelerine devam edecekCumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, yarın saat 10.00’da toplanarak Hukuk Dairesi, Kamu Hizmeti Komisyonu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçelerini ele alacak.14 Aralık 2025 Pazar 17:50KIBRIS
13. Maaşlar ödeniyor13’üncü maaşlar ayın 25’i ve 26’sında yatırılacak14 Aralık 2025 Pazar 17:46KIBRIS
Lefkoşa'da uyuşturucu operasyonuLefkoşa Polis Müdürlüğüne bağlı Cürümleri Önleme Şube Amirliği Ekipleri Lefkoşa’da bir evde yaptığı aramada 30 gram hintkeneviri bulması olayıyla ilgili 4. Bir kişi daha tutuklandı.14 Aralık 2025 Pazar 12:02LEFKOŞA
Yılbaşı eğlencesi cep yakıyor, işte fiyatlar!İşte sanatçıların sahne alacağı oteller ve yılbaşı programları14 Aralık 2025 Pazar 11:48YAŞAM
İskele'de kaza!İskele'de kaza!14 Aralık 2025 Pazar 11:48KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.