26 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa25°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele25°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara26°C

“KARA ÇARŞAF” EYLEMİNDE BERAAT

“Kara çarşaf” eyleminde beraat

30 Mayıs 2014 Cuma 15:17

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Başkanı Güven Varoğlu, Eğitim Bakanlığı’nın kılık kıyafet tüzüğünü protesto amacıyla 12 Aralık 2012’de sendikanın düzenlediği “kara çarşaf” eyleminden dolayı yargılanan 8 kişinin beraat ettiğini açıkladı.

Dün Meclis önüne gelen KTÖS yetkilileri ve davada yargılanan 8 kişi, hazırladıkları ortak basın bildirisini okudu.

Basın bildirisinin okunmasından önce değerlendirmede bulunan KTÖS Başkanı Güven Varoğlu, kılık kıyafetler ve insanlara yönelik uygulamalara karşı yaptıkları protesto eyleminin ardından eylemcilere dava açıldığını, davanın sonuçlandığını ve bu davada yargılanan 8 kişinin beraat ettiğini söyledi.

KTÖS Yönetim Kurulu üyesi ve davalı 8 kişiden biri olan Hare Yakula tarafından okunan basın bildirisinde ise, KTÖS üyelerinin açmış olduğu “sulh ve sükunu bozması muhtemel davranışta bulunma” davasından beraat edildiği kaydedildi.

Türkiye Büyükelçiliği önünde eylem yapılmasından rahatsız olanlar olduğu belirtilen bildiride, “Kıbrıslı Türklerin varlığını tehdit edenlere karşı mücadele edeceğiz. Kıbrıslı Türklerin kurumlarını, sahillerini, doğal güzelliklerini yeşil sermayeye peşkeş çekenlerle kavga edeceğiz. Barışçıl ve demokratik eylemlerle sizleri rahatsız edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Bildiride, Eğitim Bakanlığı’nın “kılık kıyafet tüzüğü tasarısına” karşı TC elçiliği önünde “kara çarşaf eylemi” yapan 8 öğretmene Fasıl 154 Ceza Yasası uyarınca dava okunduğu kaydedildi.

Bildiride, son celsede avukat Öncel Polili’nin yapmış olduğu “No Case” yani “sanık eylemcilerin savunulmasını gerektirecek bir davanın olmaması” müracaatına karşın Savcı tarafından yapılan hitap sonrasında mahkemenin ara kararı okumak üzere davayı 28 Mayıs 2014 tarihine ertelediği anlatıldı. Açıklamaya göre, önceki gün Yargıç Hale Ahmet Raşit tarafından okunan ara kararda, “iddia edilen suçun unsurlarına ilişkin herhangi bir panik, korku veya mülke zarar verme ihtimali gibi bir durumun oluştuğuna dair şahadet getirilmediği, söz konusu eylemde polis tarafından herhangi bir müdahale yapılmadığı, rahatsız olma ihtimali olan kişi veya kişilerce de herhangi bir rahatsızlık durumunun tanık ifadelerinde yer almadığı” belirtilerek, üyelerin beraatına karar verildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA