29 Mart 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa26°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C

KAPTANA TUTUKLAMA EMRİ, MÜDÜR KENDİNİ ASTI

Kaptana tutuklama emri, müdür kendini astı

19 Nisan 2014 Cumartesi 12:01

Güney Kore'de Çarşamba günü batan yolcu gemisinin kaptanı için tutuklama emri çıkarıldı. Daha önce geminin batışı sırasında dümende 3. kaptanın olduğu açıklanmıştı. Gemide bulunan ve çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu 270 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Kötü hava koşulları, bulanık deniz suyu ve güçlü akıntılar, son yılların en büyük gemi faciasında kaybolanlar için umutları azaltıyor. Resmi açıklamlara göre, gemide bulunan 475 kişiden 179'u kurtarılırken, 28 kişi hayatını kaybetti. Sahil güvenlik yetkilileri iki dalgıcın geminin kargo bölümüne girmeyi başardığını ancak engeller yüzünden kimseyi teşhis edemediğini ya da çıkaramadığını söyledi. Sewol adlı gemi kuzey-batıdaki İnçon'dan Jeju adasına giderken alabora olmuş ve iki saat içinde sulara gömülmüştü.

Yolculardan 350'si, okul gezisindeki öğrencilerdi. Öğrencileri gemi faciasında yaşamını yitiren okulun  Güney Koreli  müdür yardımcısı kendini astı.

Sewol adlı feribot,  475 yolcu ve mürettebatıyla,  Incheon limanından Jeju adasına giderken Çarşamba günü alabora olmuştu.

52 yaşındaki Müdür Yardımcısı Kang Min-gyu, Perşembe gününden beri kayıp olmuştu. Müdür yardımcısının  Jindo liman kentinde bir spor salonu dışında bir ağaca kemeriyle kendini astığı ortaya çıktı. Müdür Yardımcısı, kaza esnasında gemideydi ve kazadan sağ olarak kurtarılmıştı.

Polis, Kang'ın  bir intihar notu bırakmadığını bildirdi.

Kang'ın intiharindan önce gemi faciasında yaşamını yitirenlerin sayısı resmi olarak 28 olmuştu. 179 kişi ise kazadan sağ olarak kurtarıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA