14 Aralık 2025
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt15°C
  • İskele17°C
  • İstanbul11°C
  • Ankara6°C

KANUNSUZ AVLANAN 7 KİŞİYE YASAL İŞLEM

"İkinci İnce Av Mevsimi" kapsamında ülke genelinde polis ve av korucuları tarafından yapılan kontrollerde, kanunsuz avlanan yedi kişi aleyhinde yasal işlem başlatıldı.

Kanunsuz avlanan 7 kişiye yasal işlem

08 Eylül 2025 Pazartesi 14:16

Polis basın bültenine göre, kontrollerde Akdeniz’de K.Ö.(E-54) ve Ü.A’nın (E-63), Akdeniz-Koruçam Göleti'ne yasaların öngördüğü mesafeden daha yakın bir yerde; Esentepe’de ise S.E’nin (E-56) ruhsatsız avlandığı saptandı.

Kalkanlı’da E.T (E-68) Kalkanlı Göleti’ne yasaların öngördüğü mesafeden daha yakın bir yerde ve adına kayıtlı olmayan av tüfeğiyle avlandığı kaydedildi. Adı geçen şahsın evladı K.T. (E-40) hakkında da "adına kayıtlı av tüfeğini salimen muhafaza etmediği" gerekçesiyle işlem yapıldı.

Çayırova-Bafra köyleri yakınlarında S.S’nin (E-59) güneşin doğuşundan önce ve Mersinlik’te M.K’nin (E-69) ava kapalı bölge içerisinde kanunsuz avlandıkları tespit edildi.

Bahse konu şahıslar aleyhinde yasal işlem başlatırken, soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA