20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa16°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele16°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C

KANTARA OLMAKTAN ÇIKTI

Kantara olmaktan çıktı

08 Ekim 2014 Çarşamba 18:23

Ülkemizin en gözde piknik alanlarından Kantara Piknik Alanı terk edilmiş bir alanı andırıyor.

KANTARA PİKNİK ALANI TERK EDİLMİŞ

Kantara'daki piknik alanı dökülüyor. Alan için gerekli olan piknik masaları kullanılmaz durumda. Ülkenin en değerli yerlerinden 'Kantara Piknik Alanı' terk edilmiş bir alanı andırıyor.

BELEDİYE BAŞKANI: ALAN DAİRE'YE AİTTİR

Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, Büyükkonuk Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Kantara Piknik Alanı'nın Orman Dairesi'ne ait olduğunu ve dairenin sorumluluğunda olduğunu vurguladı. 

ORMAN DAİRESİ'NDEN CEVAP YOK

Piknik alanının düzenlenmesi gerekliliğinin bilincinde olduklarını ifade eden Başkan Sennaroğlu, bunun için Orman Dairesi'ne yazılı talepte bulunduklarını ancak ilgili daireden henüz yanıt alamadıklarını kaydetti.

Rana SARRO

Ülkemizin en gözde piknik alanlarından Kantara Piknik Alanı terk edilmiş bir alanı andırıyor. Piknik alanı adeta dökülüyor.

Büyükkonuk Belediyesi'ne bağlı Kantara'da bulunan ve piknik alanı olarak bilinen alanda, vatandaşların piknik yapması olanaksız gibi görülüyor. Piknik alanındaki piknik masa ve sandalyeleri kırık dökük ve kullanılmaz halde, tuvaletler ise girilmez durumda.

Detay'a açıklamalarda bulunan Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, Büyükkonuk Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Kantara Piknik Alanı'nın Orman Dairesi'ne ait olduğunu ve dairenin sorumluluğunda olduğunu vurguladı.

Piknik alanının düzenlenmesinin gerekliliğinin bilincinde olduklarını ifade eden Başkan Sennaroğlu, bunun için Orman Dairesi'ne yazılı talepte bulunduklarını ancak ilgili daireden henüz yanıt alamadıklarını kaydetti. Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, Kantara Piknik Alanı'nın durumu ile ilgili gazetemize şöyle konuştu.

SENNAROĞLU: ORMAN DAİRESİ'NİN SORUMLULUĞUNDADIR

"Kantara Piknik Alanı, Orman Dairesi'ne ait bir yerdir. Belde olarak bizim sınırların içerisindedir, sahibi ise Orman Dairesi'dir. Dolayısıyla, burası tadil edilecekse daire ile istişare ile edilmesi lazım. Geçmişte buraya pek ilgi gösterilmedi. Biz göreve geldiğimizde buraların düzenlenmesi gerektiğini söyledik. Buranın derhal hizmete girebilmesi için girişimler başlattık."

"MALZEME TALEP ETTİK"

"Meydanda tuvaletlerle ilgili bölge insanlarından şikayetler alıyorduk. Göreve geldikten sonra oradaki tuvaletlerin sağlıksız olduğunu ve derhal kaldırılması gerektiğini bildirdik ve bir kısmı da kapatıldı. Bayram öncesinde, Orman Dairesi'ne yazılı isteğimiz oldu. Belediye olarak kereste yapımı için malzeme talebinde bulunduk. Masayı yapabilecek marangozlarımız var. Tahtaları talep ettik. Belediye'nin elemanları olduğunu, dairenin bize malzeme göndermesini, bizim piknik masası yapabileceğimizi söyledik."

"DAİRE'DEN CEVAP YOK"

"Ancak ilgili daireden henüz yanıt gelmedi. Dolayısıyla bayramdan sonraya sarktı. Büyükkonuk Belediyesi oradan herhangi bir maddi kaynak da sağlamıyor. Yine de, sorumluluklarımızın bilincindeyiz ve piknik alanının gerektiği şekilde düzenlenerek hayata geçmesi için gerekeni yapacağız. Girişimleri başlattık."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA