19 Nisan 2024
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele20°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C

KANADA'DAKİ MÜSLÜMANLAR FETÖ VE DARBE GİRİŞİMİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLİYOR

Türkiye'nin Toronto Başkonsolosluğu, Kanada'daki Müslümanları FETÖ ve darbe girişimi hakkında bilgilendiriyor.

Kanada'daki Müslümanlar FETÖ ve darbe girişimi hakkında bilgilendiriliyor

01 Ağustos 2016 Pazartesi 14:35

Kanada'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin daha geniş kitlelere anlatılması için çalışmalar sürüyor.

Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen, hafta sonu sosyal merkezler ve camilerdeMüslüman topluluklara, Türkiye'de yaşanan darbe girişimini anlatmak için çalışma başlattı.

Toronto ve civarındaki camileri ziyaret eden Şen, burada Müslümanlarla namaz kıldıktan sonra FETÖ hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Öncelikle Kuzey Amerika İslam Topluluğu'na (ISNA) ait Kanada İslam Merkezi'ne giden Toronto Başkonsolosu Şen, burada cemaat ile sohbet etti.

Şen, konuşmasında "Türkiye'de iki hafta önce yaşananları duydunuz. Bu hainliği Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) gerçekleştirdi. Bu gruba burada da destek verenler var. Dikkatli olun ve bu kişilere prim vermeyin." çağrısında bulundu.

Türkiye'nin gelişiminin, FETÖ'yü ve destekçilerini rahatsız ettiğine dikkat çeken Şen, "FETÖ'nün bu kalkışması, insanlığa ve ümmetin refahına karşıdır." ifadesini kullandı.

Başkonsolos Erdeniz Şen, ISNA'nın ardından Boşnakların camisini ziyaret ederek, burada FETÖ terörünü anlattı.

Kanada Müslümanlar Derneği'nin Toronto'daki merkezinde düzenlenen bir programa da katılan ve FETÖ yapılanması hakkında bilgi veren Şen, ardından Toronto'ya 230 kilometre uzaklıktaki Peterborough bölgesinde geçen yıl kasım ayında kundaklanan Masjid Al-Salaam Camisi'ne geçti. Şen, burada da FETÖ ve Türkiye'deki başarısız darbe girişimine ilişkin bilgi verdi.

Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen, Kanada toplumunu ve ülkedeki Müslüman toplulukları bilgilendirme çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA