29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

"KAMUOYUNU YANLIŞ YÖNLENDİRMEYE ÇALIŞIYORLAR"

KAMU-SEN öğretmen sendikalarını eleştirdi...

"Kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışıyorlar"

30 Eylül 2016 Cuma 15:46

Atan, "Kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışıyorlar" başlıklı yazılı açıklamasında, son günlerde KTOEÖS ile KTÖS’ün Kamu-Sen’e yönelik “tutarsız, mesnetsiz ve yasa tanımaz tutum” içinde olduğunu, bunun kendilerini üzdüğünü belirterek, “yapmış oldukları itham ile alakalı cevap verme hakkımız doğmuştur” dedi.

İki  öğretmen sendikası için, “Eğitim Bakanlığının Denetleme Değerlendirme ve Yönlendirme Kurulu Yasası ile ilgili, sırf popülizm olsun diye yasalara uymayarak tehdit  ve aşağılayıcı ifadeler kullanmaktadırlar” iddiasında bulunan Atan, Eğitim Bakanlığında yetkili sendikanın Kamu-Sen olduğunu, ilgili yasaya  tabi olarak çalışan eğitim  denetmenlerinin, öğretmenler sendikasına bağlı olmayıp  Kamu Görevlileri Yasasına tabi olduğunu, bunu kendilerinin de bilmesine rağmen “kaos yaratma adına tehdit savurduklarını” savundu. Atan şunları ifade etti:

“Sayın ‘Elcil ve ekibi’ hak arayışı adına eylem yapıyorsa son günlerde Vakıflar Anaokuluna da eylem yapmalarını ve hak aramalarını bekliyoruz. Hedef şaşırtarak gündem değiştirmek veya şaşırtmak hem de sizin gibi elit ve saygın zümreyi temsil edenlere yakışmamaktadır.

Kamu-Sen yasalara dayanarak hareket etmekte ve gerektiğinde yasalar çerçevesinde hakkını aramaktadır. Eğer yanlış ve hata varsa adalet ve hukuk diye bir kavram vardır, oraya gider ara emri alınır ve açılır kararı durdurursunuz. Hiç bir kişi ve kurum yasaların üzerinde değildir.”

Atan,  Kamu-Sen’e yönelik "Sarı Sendika" suçlamasından dolayı da iki sendika başkanını eleştirdiği açıklamasında, “Kamu-Sen 40 yılı aşkın duruşu ile bugünlere gelerek en saygın sivil toplum örgütlerinden biri olmuştur. ‘Doğru yapanın yanında, yanlış yapanın karşısında’ olmuştur. Ancak ilgili öğretmen sendikaları, hala daha rağbet görmeyen politikalar üreterek yasa tanımaz bir tutum göstererek sanki de ‘Padagonya’da yaşarmışçasına tavır sergilemektedirler” ifadelerini kullandı.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA