29 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele20°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C

KAMU-SEN, GAZİMAĞUSA DEVLET HASTANESİ’NDE 41 MEYVE FİDANI DİKTİ

Sendika, Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne 41 meyve fidanı dikti...

KAMU-SEN, Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde 41 meyve fidanı dikti

17 Mayıs 2016 Salı 14:43

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, kamuda çalışan ebe ve hemşirelerin vardiya ve çalışma saatlerini düzenleyen, yüzde 10 ek tahsisat içeren  yasa tasarısının önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulu’na sunulacağını açıkladı.

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), 41. kuruluş yıldönümü  etkinlikleri kapsamında,  bugün de Gazimağusa Devlet Hastanesi bahçesinde fidan dikti. Etkinliğe, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu da katıldı.

Sucuoğlu ayrıca, önceden alınan karara doğrultusunda hastane başhekimleriyle ilk toplantısını bugün Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde yaptı.

Sendika, Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne 41 meyve fidanı dikti.

SUCUOĞLU

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, fidan dikimi sırasında yaptığı konuşmada, fidan dikmenin ülkede yapılabilecek  en önemli işlerden biri olduğunu belirterek,  ülkede yeşile ve ormana ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Yaz mevsiminin yaklaştığını hatırlatan Sucuoğlu, orman yangınları konusunda vatandaşları uyardı.

Sucuoğlu, sağlık merkezleri ve hastanelerdeki yeşil alanların hastaların psikolojisine de olumlu katkı yapması açısından önemli olduğunun altını çizdi.

Sucuoğlu,  şu anda konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü, 19 Mayıs’a denk  gelmesi nedeniyle büyük bir ihtimalle  Bakanlar Kurulu’nun önümüzdeki hafta toplanacağını  ve  tasarıyı ilk toplantıda Bakanlar Kurulu’na sunacaklarını belirtti.

Vardiya çalışan ebe ve hemşirelerin yaşadıkları sıkıntıların bilincinde olduğunu söyleyen Sucuoğlu, normal ve vardiya çalışanlar arasında bir farkın olması gerektiğini kaydetti.

Doku ve Organ Nakli Tüzüğü’nün de hazırlandığını söyleyen Sucuoğlu, altyapı ve hastanelerde sıkıntıların olduğunu ve her şeyin elden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Sağlık Bakanı Sucuoğlu, uzun zamandır arızalı olan Gazinağusa Devlet Hastanesi’ndeki soğutma sisteminin arızasının  ay sonuna kadar giderileceğini  söyledi.

Sucuoğlu aldıkları karar doğrultusunda hastane başhekimleriyle 15-20 günde bir toplantı gerçekleştireceklerini, ilk toplantıyı da bugün Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde yapacaklarını kaydetti.

ÖZKARDAŞ

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş da  ülkenin orman fakiri olduğunu, 41. kuruluş yıldönümü nedeniyle farkındalık yaratarak  fidan diktiklerini söyledi.

Özkardaş, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun geçen hafta hemşire alımıyla ilgili yaptığı açıklamayı işaret ederek, sağlıkla ilgili duyarlılığına teşekkür etti.

Hastanelerde ebe ve hemşire açığı bulunduğunu belirten Özkardaş,  özellikle vardiya çalışan hemşirelerin  aile ve sosyal hayatlarının oldukça olumsuz etkilendiğini  ve artık vardiya çalışmak istemediklerini söyledi.

Normal ve vardiya çalışan ebe ve hemşireleri ayırmak için  yasa tasarısı önerisi sunduklarını kaydeden Özkardaş, bu tasarıda, vardiya saatlerinin normal mesaiye göre azaltıldığını,  ayrıca hemşirelere de doktorların aldığı yüzde 10 ek ödenek öngörüldüğünü ifade etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA