28 Mart 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa24°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele24°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara21°C

KAMİL UÇANOK OLAYLARI ANLATTI

Mağusa’da 2015 yılı içerisinde Uçanok grubu ile Felek grubu arasında çıkan olaylarla ilgili olarak Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan “Felek Grubu”nun duruşmasına dün devam edildi... Dünkü duruşmada İddia Makamı “Uçanok Grubu”nda bulunan ve yargıla

Kamil Uçanok olayları anlattı

12 Şubat 2016 Cuma 10:19

UÇANOK: “Hastanede bana da saldırdılar. Bana vurmaya başladılar. Kendimi korumak için arkamı döndüm ve yere düştüm. Yerdeyken çok darbe aldım. İsmet Felek beni boynumdan tutup yatağın kenarına sıkıştırdı ve yüzüme çok sert bir yumruk attı.”

MAMALI: “Görüntülerde burnunda bandaj tas gibi görünür. Mahkemede gerçekleri konuş. Bu olaylar başlamadan önce burnuna bandaj yapıştırdılar. Burnun paket gibi durur. Hala inkar ediyorsun. Eski yaralarını İsmet Felek’in üzerine yıkmaya çalışıyorsun. Doğruları konuşmuyorsun. Ortaya çıkarttım.”

ismet felek

Mağusa’da 20 Ağustos 2015 tarihinde Felek grubu ile Uçanok grubu arasında Mağusa Kaza Mahkemesi önünde başlayan ve akabinde Mağusa Devlet Hastanesi’ne taşınan kavgada hastaneye giderek güvenlik görevlileri ile polisleri fiziki güç kullanıp etkisiz hale getiren ve müşahade odasında bulunan Ali Osman Uçanok, Ahmet Uçanok, Kamil Osum ve Kamil Uçanok’u ciddi şekilde darp ettikten sonra Kamil Uçanok’un burnunu kırarak vahim bedensel zarara uğratan sanık İsmet Felek, Özcan Hangün, Ömer Satıağalar, Cüneyt Arık, Emir Ali Bata, Ümit Öztilkiler, Mustafa Karakartal, Çağrı Kılınç, Akif Uygur ve Haluk Güvence’nin duruşmasına dün de devam edildi. Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren duruşmada İddia Makamı “Uçanok Grubu”nda bulunan ve yargılanmasına devam edilen Kamil Uçanok’u tanık olarak dinletti.

UÇANOK: “BİZİ GÖRÜR GÖRMEZ ÜZERİMİZE SALDIRDILAR...”

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde tanıklık yapan Kamil Uçanok, 20 Ağustos 2015 tarihinde amcası Ali Osman Uçanok’a manevi destek vermek için beraber mahkemeye geldiklerini ve 2014 yılı içerisinde amcasının darp edilmesi ile ilgili olarak Ağır Ceza Mahkemesi gündeminde bulunan davanın ertelenmesinin ardından mahkeme önünde olayların yaşandığını anlattı. Uçanok, Mağusa Kaza Mahkemesi önünde yaşanan olaylardan dolayı başına darbe aldığını ve başında oluşan kesikten dolayı amcası Ali Osman Uçanok tarafından Mağusa Devlet Hastanesi’ne götürüldüğünü söyleyerek acil serviste başına dikiş atıldığını anlattı. Başına dikiş atıldıktan sonra bir kaç saat müşahade altında kalması gerektiğinin kendisine söylendiğini anlatan Uçanok, yanında amcası Ali Osman Uçanok, kardeşi Ahmet Uçanok ve yeğeni Kamil Osum ile birlikte müşahade odasında bulundukları sırada bağrışmalar duyduklarını ve müşahade odasından dışarıya çıktıklarını söyledi. Kamil Uçanok, o sırada aralarında sanık İsmet Felek, Ömer Satıağalar, Cüneyt Arık ve Akif Uygur’un da olduğu 10-15 kişilik bir grubun kendilerini görür görmez üzerlerine doğru koştuklarını ve ilk önce amcası Ali Osman Uçanok’a saldırıp vurduklarını söyledi.

“ÇOK DARBE ALDIM...”

Kamil Uçanok, amcası Ali Osman Uçanok’a saldıran ve vuran grubun en önünde sanık İsmet Felek’in olduğunu ifade ederek, sanıkların kendisine de saldırdığını ve vurmaya başladıklarını söyledi. Uçanok, sanıkların kendisine vurmaya başladıktan sonra kendisini korumak için arkasını döndüğünü ve yere düştüğünü anlatarak, yerdeyken de çok darbe aldığını ve yerden kalkıp müşahade odasına girmeye çalıştığını anlattı. Müşahade odasına girdikten sonra sanık İsmet Felek’in kendisine tekme attığını ve boynundan tutup yatağın kenarına sıkıştırdığını söyleyen Uçanok, sanık Felek’in yüzüne çok sert bir yumruk attığını anlattı.

MAMALI: “BURNUN MAHKEME ÖNÜNDE KIRILDI...”

Sanık İsmet Felek’in avukatı Barış Mamalı, İddia Makamı tarafından tanık olarak dinletilen Kamil Uçanok’u istintakı sırasında bir takım iddialarda bulundu. Mamalı, sanık Felek’in Kamil Uçanok’a hiç vurmadığını ve bunun da kamera kayıtlarından görüldüğünü iddia ederek, Uçanok’un ifadelerini sağlıklı olarak değil tahminlere göre verdiğini ileri sürdü. Mamalı, Uçanok’a 20 Ağustos 2015 tarihinde sanık İsmet Felek ile hastane koridorunda karşılaşmadıklarını, sanık Felek tarafından darp edilmediğini, burnunun mahkeme önünde kırıldığını ve eski yaraları sanık Felek üzerine yıkarak onu mahkum ettirmek için çalıştığını iddia etti. Tanık Uçanok ise bu iddialara yanıt olarak mahkeme önünde yüzüne ve burnuna darbe almadığını, mahkeme önünde darbe almış olsaydı hastaneye gittiğinde doktorlara burnundan da şikayeti olduğunu söyleyeceğini belirtti.

“HASTANEDE YÜZÜNE VURDUKLARINDA BURNUNDA BANDAJ VARDI...”

Avukat Barış Mamalı, tanık Kamil Uçanok’a hastanede yüzüne vurduklarında burnunda bandaj olduğunu iddia etti. Tanık Uçanok ise bu iddiayı ret ederek kesinlikle burnunda bandaj olmadığını vurguladı. Mamalı, tanık Uçanok’un “burnumu hastanede İsmet Felek kırdı” iddiasını çürütmek için duruşma boyunca mahkemede izletilen kamera kayıtlarını saniye saniye inceledi. Mamalı, kamera görüntüleri izlenirken Uçanok’a “Görüntülerde burnundaki bandaj tas gibi görünür. Mahkemede gerçekleri konuş. Bu olaylar başlamadan önce burnuna bandaj yapıştırdılar. Burnun paket gibi durur. Hala inkar ediyorsun. Eski yaralarını İsmet Felek’in üzerine yıkmaya çalışıyorsun. Doğruları konuşmadığını çıkarttım ortaya” dedi.

DURUŞMAYA 18 ŞUBAT TARİHİNDE DEVAM EDİLECEK...

İddia Makamı tarafından tanık olarak dinletilen Kamil Uçanok’un tanıklığının bitmesinin ardından Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, duruşmayı 18 Şubat tarihine tehir etti.

MAMALI, DURUŞMA SONRASI FOTOĞRAFLARI BASINLA PAYLAŞTI...

İsmet Felek’in avukatı Barış Mamalı, duruşmanın ardından, burnunun mahkeme önünde değil hastanede sanık İsmet Felek tarafından kırıldığını ve ısrarla hastanedeki olaylar sırasında burnunda bandaj olmadığını savunan Kamil Uçanok’un, hastanedeki olaylar sırasında burnunun bandajlı olduğunu gösteren kamera kayıtlarından elde edilmiş fotoğrafları basınla paylaştı.

Gamze PİR BAYKUR

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA