16 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa21°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele21°C
  • İstanbul22°C
  • Ankara19°C

KALYONCU: YANLIŞ SEÇİM

Kalyoncu: Yanlış seçim

02 Temmuz 2014 Çarşamba 14:05

CTP-BG Girne Milletvekili Ömer Kalyoncu ise, üç büyük kentin kaybedilmesini rakip partilerin başarısı olarak değil, CTP’nin hatası olarak değerlendirdi ve partinin bölgelerde yanlış aday belirlediğini söyledi.

Kalyoncu, “Partinin hatası olmasa üç büyük şehri kaybetmezdik. Çıkan sonuç rakiplerin başarısı değil, CTP’nin hatasıdır. Kaybedilen belediyelerde, en başından herkesin üzerinde mutabık kalacağı adaylar belirlemek mümkündü ama yapılmadı” dedi.

Referandumda çıkan güçlü ‘Hayır’ içinse Kalyoncu, “Partilerin mecliste oybirliği ile ‘Evet’ dedikleri değişikliklere propaganda sürecinde de ‘Evet’ demeyi sürdürmeleri gerekirdi. ‘Hayır’ için çalışanlar bile oldu. Bu tam bir ikiyüzlülüktür” yorumunu yaptı.

“Seçimden hiçbir parti başarı ile çıkmadı”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan CTP Girne Milletvekili Ömer Kalyoncu, CTP’nin 14 belediye alma hedefine ulaştığının ancak bunun yanında üç büyük kenti kaybettiğinin altını çizerek, bunun bir başarı olmadığını vurguladı. Seçimden hiçbir partinin başarı ile çıkmadığını ifade eden Kalyoncu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Herkesin mutabık kalacağı adaylar belirlenebilirdi”

“Partinin hatası olmasa üç büyükşehri kaybetmezdik. İyi organize olamadık, en başından, aday belirleme döneminden hata yaptık. Çıkan sonuç rakiplerin başarısı değil, CTP’nin hatasıdır. Kaybedilen belediyelerde, en başından herkesin üzerinde mutabık kalacağı adaylar belirlemek mümkündü ama yapılmadı. Geç değil, toparlanabiliriz ve bir sonraki seçimde bu belediyeleri yine alabiliriz.”

“Parti içi çekişmelerin ortasında benim de adım var”

CTP içinde çekişmeler yaşandığını da kaydeden Kalyoncu, kendi adının da bu çekişmelerin içinde anıldığını ancak kendinin kimse ile kişisel problemi olmadığını belirtti.

“Referandum, tüm partilerin kabahati”

Anayasa Değişiklik Referandumu’nun, Meclis’teki tüm siyasi partilerin onayını almasına rağmen halkın onayını alamaması konusunda da konuşan Kalyoncu, bu sonucun ise Meclis’teki tüm partilerin kabahati olarak yorumladı.

“Bu ikiyüzlülüktür...”

Kalyoncu, “Mecliste oybirliği ile ‘Evet’ dedikleri değişikliklere propoganda sürecinde de ‘Evet’ demeyi sürdürmeleri gerekirdi. Ancak CTP’den birkaç milletvekili dışında kimse ‘Evet’ çıkması için çalışmadı

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA