26 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa21°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele21°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

KALP GÜNÜNDE YÜRÜDÜLER

Kalp gününde yürüdüler

29 Eylül 2014 Pazartesi 11:05

yuru (3) “28 Eylül Dünya Kalp Günü” çerçevesinde “Kalbimizi Seviyoruz, Sağlıklı Bir Geleceğe Birlikte Yürüyoruz” sloganıyla yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş öncesinde yapılan konuşmalarda koruyucu hekimliğin önemine dikkat çekildi; kalp ve damar hastalıklarındaki en önemli risk faktörünün sigara olduğu; KKTC’deki kalp hastalıklarının en önemli sebebinin şişmanlık ve tansiyon olduğu vurgulandı.

Sağlık Bakanlığı’nın, Kıbrıs Türk Kalp Derneği, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi ve Telsim’in katkılarıyla gerçekleştirdiği  “28 Eylül Dünya Kalp Günü” çerçevesinde gerçekleşen yürüyüş Sağlık Bakanlığı önünden dün saat 11’e doğru bağladı. Yürüyüş Telsim önünde tamamlandı ve burada düzenlenen bir etkinlikle yürüyüşe katılanlara sertifika verildi. Yürüyüşe, Cumhurbaşkanı Vekili, Meclis Başkanı Sibel Siber, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, üst düzey yöneticiler, sivil toplum örgütü üye ve temsilcileri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Sağlık Bakanlığı ile Telsim arasında bir süre önce imzalanan işbirliği protokolüne göre, kalp hastalıkları konusunda çeşitli aktiviteler gerçekleştirerek, halkın bilinçlendirilmesine yönelik başlatılan çalışmaların bir parçası olan kalp günü yürüyüşü ile, kalp hastalıklarına yönelik farkındalığın yükseltilmesi hedefleniyor.

Yürüyüş öncesinde Kalp Derneği Başkanı  Öner Özerdem, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Başkanı Filiz Besim, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Telsim Genel Müdürü Rasim Karas, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kardiyoloji Klinik Şefi Gülgün Vaiz, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ile Cumhurbaşkanı Vekili Sibel Siber birer konuşma yaptılar.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA