15 Mayıs 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa26°C
  • Girne25°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele26°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara18°C

KADINLARDA İŞ GİRİŞİMİ

Girişimci kadınlar Detay’a konuştular.

Kadınlarda iş girişimi

21 Haziran 2015 Pazar 11:30

Ülkede işsiz kadınların iş kurması, iş sahibi olan kadınların da işlerini geliştirmelerine imkan ve olanak sağlayacak ‘Kadın Emeğinin Ekonomiye Kazandırılması Projesi’ kapsamında girişimcilik eğitimleri sürüyor. Girişimci kadınlar Detay’a konuştular.

Rana SARRO

Ülkede işsiz kadınların iş kurması, iş sahibi olan kadınların da işlerini geliştirmelerine imkan ve olanak sağlayacak ‘Kadın Emeğinin Ekonomiye Kazandırılması Projesi’ kapsamında girişimcilik eğitimleri sürüyor.

Ülkenin her bölgesinde devam eden eğitimlerin biri de dün Güzelyurt’ta gerçekleştirildi. Ülke genelinde toplam 160; Güzelyurt bölgesinden de iş sahibi olmak amacıyla eğitimlere katılan 30 girişimci kadın, iş sahibi olabilmek için eğitim almaya devam ediyor. Girişimci kadınlar, Detay Gazetesi’ne konuştular.

Proje kapsamında devam eden eğitimlere katılan kadınlar, iş fikri geliştirmek, iş sahibi olmak, yenilikçi fikirler kazanmak amacıyla, projeye başvurduklarını belirttiler.

IMG_8338AYŞE ERDİNÇ:

“Güzelyurt bölgesinde, olanakların az olması nedeniyle, ürettiğimiz el işlerini satamıyoruz. Turistlerin özellikle uğrak yeri olan Güzelyurt Müzesi yakınlarına, turistlere hitap edecek el işlerini satabilecek yer sahibi olmak amacındayım. Bu nedenle, ‘Kadın Emeğinin Ekonomiye Kazandırılması Projesi’ne katıldım.”

AYTEN RUSO:

“Evlerimizde el işleri üretiyoruz. Koza işi yapıyoruz. Ürettiklerimizi ise nasıl satacağımızı bilemiyoruz. Ürettiğimiz ürünleri pazarlayabilmek için, pazarlamayı öğrenmek için buradayız. Proje kapsamında biz kadınlara verilen eğitimlerden son derece memnunuz.”

ARİFE KANDULU:

“Bu bir ilk adım ve inşallah sonuç alınacak. Benim ebru sanatı sergilerim var. Bu projeye başvurmamın nedeni fikir sahibi olmaktır. Kadınlara nasıl bir yol açılacağını görmek istedim. Güzelyurt’ta özellikle iş olanakları çok kısıtlı olması nedeniyle, bu projenin çok faydalı olacağını düşünüyorum.”

CEMALİYE OKCAN:

“Üretimde amaç pazarlamaktır. Satamadığımız ürünleri üretmenin bir faydası yoktur. Dolayısıyla satamayacağımız şeyleri niye üretelim? Bu satışların da devamlılığı olması lazım ki üretimimizin de devamlılığı olabilsin. Dolayısıyla bu proje bizlere ümit oldu ve büfe türü bir yer açabilmek amacıyla eğitimlere katılmaya başladık.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA