“KADINA YÖNELİK ŞİDDET KONUSUNDA DEVLET EYLEM PLANI…”
Uluçay Kamu-Sen Kadın ve Çocuk Hakları Komitesi’nden bir heyeti kabul etti

08 Mart 2019 Cuma 12:45
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay kadınların hak ettiği yere gelebilmesini sağlamak için daha çok yolları olduğunu söyledi ve sosyal devlet olmasının da böyle bir olgu olduğunu vurguladı.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü vesilesiyle Kamu-Sen Kadın ve Çocuk Hakları Komitesi’nden bir heyeti kabul etti.
Cumhuriyet Meclisi’nde saat 10:00’da gerçekleştirilen kabulde konuşan Kamu-Sen Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sekreteri ve Kadın ve Çocuk Hakları Komitesi Başkanı Ayşe Özdemirağ konuşmasında kadınların sorunlarını dile getirerek taleplerde bulundu.
“ÇALIŞAN KADINLAR AİLE VE ÖZEL HAYATLARIYLA İLGİLİ SORUNLAR YAŞIYOR”
Dünyanın ekonomik yönden gelişmesiyle iş hayatıyla ilgili sorunların da arttığını kaydeden Özdemirağ, çalışan kadınların aile ve özel hayatlarıyla ilgili sorunlar yaşadıklarını kaydetti.
Dünya genelinde iş aile ve özel hayatın uyumlaştırılmasıyla ilgili bir kavram gelişmeye başladığını dile getiren Özdemirağ, KKTC’de de iş ve aile hayatının koordine edilebilmesiyle ilgili gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını istedi.
Özdemirağ, yeni Kamu Görevlileri Yasa taslağında iş ve aile yaşantısı konusunda bazı düzenlemeler yapıldığını ancak bakmakla yükümlü olduğu yaşlı anne babası olan çalışanların bu durumda mazeret izni alınabilmesinin da yasada yer almasını istedi.
Vardiya çalışan kadınların emzirme izni konusunda sıkıntılar yaşadığını da söyleyen Özdemirağ, bu konuda düzenleme talebinde bulundu.
“MOBİNG UYGULAYAN SUÇLU SAYILSIN”
Mobing uygulayan kişilerin suçlu sayılması için düzenleme beklentilerini de dile getiren Özdemirağ, Kamu Görevlileri yasasında mobingin nasıl araştırılacağı hususunda bir açıklama bulunmadığını, nasıl bir yol izleneceğinin yasada yer almasını, tüm taleplerinin özel sektör çalışanı kadınlar için de uygulanması zorunluluğunun önünün gerekli yasalarla açılmasını istedi.
“KADINA YÖNELİK ŞİDDET KONUSUNDA DEVLET EYLEM PLANI…”
Kadına yönelik şiddet konusunda bir devlet eylem planı hazırlanması gerektiğini de kaydeden, Özdemirağ, Toplumsan Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin tam anlamıyla müdürüyle odacısıyla bir daire olarak faaliyet sürdürmesine yönelik adım atılmasını da istedi.
ULUÇAY
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay da kadınların hak ettiği yere gelebilmesini sağlamak için daha çok yolları olduğunu söyledi ve sosyal devlet olmasının böyle bir olgu olduğunu vurguladı.
“İnşallah biz de sosyal devlet olma anlayışlını yerleştirmek için gereken adımları atabiliriz” diyen Uluçay, bu anlayışın bir kültür haline gelebilmesinin herkesin sorumluluğu olduğunu vurguladı.
Bunun için canla başla çalışmaları gerektiğini kaydeden Uluçay, sorunların giderilebilmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği için kadın erkek herkesin birlikte adımlar atması gerektiğini vurguladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan ''1'inci parti AK Parti'' dedi, SONAR'ın seçim anketi ortaya çıktı; Erdoğan bunu sevmeyecekCumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan dönüşü sırasında uçaktaki gazetecilere "biz de anketler yaptırıyoruz, AK Parti birinci partidir" demişti.05 Temmuz 2025 Cumartesi 16:59TÜRKİYE
Böbrekleri bozan dörtlü: Ağrı kesici, antibiyotik ve bazı tansiyon ilaçlarıTansiyonu düzeltirken, böbreği bozmamak lazım05 Temmuz 2025 Cumartesi 16:55YAŞAM
Mülkiyet tutuklamaları... "Guterres Hristodulidis’i ortada bıraktı"Rum basını, "Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, KKTC’deki Rum mallarıyla ilgili tutuklamalara siyasi boyut kazandırdığı"nı yazdı.05 Temmuz 2025 Cumartesi 16:34GÜNEY KIBRIS
Sahte belgeyi İçişleri Bakanlığı'na verdi...Lefkoşa’da meydana gelen “Sahte Evrak Düzenleme, Sahte Evrağı Tedavvüle Sürme, Sahte Davranışla Kayıt Teminine Teşebbüs” suçlarından tutuklanan zanlı S.J.P tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı.05 Temmuz 2025 Cumartesi 16:23KIBRIS
Özgür Özel, Aziz İhsan Aktaş'la AKP'li belediye ilişkilerini listeledi; Erdoğan'a seslendi: Şerefin varsa cevap ver; hapiste yatmayı göze aldım!Özgür Özel, Aziz İhsan Aktaş'la AKP'li belediye ilişkilerini listeledi; Erdoğan'a seslendi: Şerefin varsa cevap ver; hapiste yatmayı göze aldım!05 Temmuz 2025 Cumartesi 16:14TÜRKİYE
CHP MYK olağanüstü toplandı; Amasya mitingi için karar verildiCHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), CHP'li belediyelere yönelik yeni operasyonların ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in başkanlığında toplandı.05 Temmuz 2025 Cumartesi 16:00TÜRKİYE
Özgür Özel'den CHP'li belediyelere operasyonlar sonrası ilk açıklama: Sandığı ortadan kaldırmanın provalarını yapıyorlarÖzgür Özel'den CHP'li belediyelere operasyonlar sonrası ilk açıklama: Sandığı ortadan kaldırmanın provalarını yapıyorlar05 Temmuz 2025 Cumartesi 15:59TÜRKİYE
Erdoğan: CHP'nin birinci parti olması söz konusu değil; yolsuzluk sendromu içindeler, her yerden pis kokular geliyor!Erdoğan: CHP'nin birinci parti olması söz konusu değil; yolsuzluk sendromu içindeler, her yerden pis kokular geliyor!05 Temmuz 2025 Cumartesi 15:58TÜRKİYE
Karkas Operasyonu... Bir kişi daha aranıyor...Lefkoşa’da meydana gelen “Kanunsuz Uyuşturucu Madde Alma ve Tasarrufu” suçundan gerçekleştirilen "KARKAS" operasyonunda tutuklanan zanlılar A.A.M.S ve A.O.A.I mahkeme huzuruna çıkarıldı.05 Temmuz 2025 Cumartesi 15:58KIBRIS
“Son 5 yılda 43 bin öğrenci eğitim psikoloğuna gönderildi”Rum Eğitim Bakanı Athina Mihailidu, 10 bin 598’i 2023-2024 eğitim döneminde olmak üzere son beş yılda 43 bin öğrencinin eğitim psikoloğuna gönderildiğini açıkladı.05 Temmuz 2025 Cumartesi 15:48GÜNEY KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs