27 Nisan 2024
  • Lefkoşa18°C
  • Mağusa18°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele18°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

KADIN TİCARETİ BELGELENDİ!

Kadın ticareti belgelendi!

23 Mart 2014 Pazar 14:11

‘Vize parası’ diyerek, yabancı uyruklu emekçi kadınları dolandırıyor.

 Kadın ticareti belgelendi!

Rana SARRO

Gazetemizin, ülkeye gelen yabancı uyruklu kadınların kandırılarak, borç batağına sokulduğunu anlatan ‘Modern köleler!’ başlıklı manşet haberi büyük yankı yarattı.

Detay muhabiri, habere konu olan, devlet dairesinde memur olarak çalışan ve ticaretin elebaşlarından olan kadına, müşteri rolünde ulaştı.

Muhabirimizle pazarlığa girişen kadın, yaptığı işi, ücretini tüm detaylarıyla anlattı. Söz konusu kadının itiraflarıyla kadın ticareti belgelenmiş oldu.

Bakıcı getirttiğini itiraf etti

Üçüncü dünya ülkelerinden dadı niteliğinde bakıcı getirttiğini telefon görüşmelerinde itiraf eden Ş.Z, “Çalışma izni gibi tüm işlerini hep ben yapıyorum. Şimdi uçak alanına gidiyorum, bu akşam bir bayanım geliyor, onu almaya gidiyorum. Giderim, alırım, getiririm iş yerine teslim ederim” diyor.

“Bugün bana 3 pasaport geldi!”

Müşteri olarak gördüğü muhabire yaptığı konuşmada; bakıcı kadınları 2 Bin Dolar’a getirttiğini belirten Ş.Z, bu paranın vize parası olduğunu söylüyor.

Ş.Z, “Paranız hazırsa, pasaportunun fotokopisi ile parasını alırım. Oraya gösteririm, işlemlerini başlatırım. Bak ben uçak alanına gidiyorum, bugün de üç tane pasaportum geldi, onları alacağım.”

“Arada kalanlar da alıyor”

“Ben hep aynı rakama, 2 Bin Dolara getirtiyorum. İşleri yetiştiremiyorum. 2 Bin 500 diyenler de var, çünkü arada kalanlar da alıyor. Onlar da sonuçta telefonlarını kullanıyorlar. Ben iki bin dolarımı alırım, gerisi ne kadar alırsa alsın, beni bağlamaz. Parayı alırım, vizesini yaparım, uçak alanından alırım, getiririm, teslim ederim. Ama teminatını işveren yatırır. Biz teminat parası almayız” diyor.

Ses kayıtları gazetemizde saklı tutulan telefon görüşmesinde, isminin baş harfleri Ş.Z olan memur kadın, Güzelyurt Vergi Dairesi’nde çalıştığını da açıkladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA