26 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa21°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele21°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara22°C

JOE BİDEN'DAN TECAVÜZ KURBANINA AÇIK MEKTUP

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Stanford Üniversitesi öğrencisi Brock Turner tarafından tecavüze uğrayan genç kadına açık mektup yazdı...

Joe Biden'dan tecavüz kurbanına açık mektup

10 Haziran 2016 Cuma 23:00

Genç kadının saldırganına yazdığı açık mektup, haber sitesi Buzzfeed’de yayınlandıktan sonra sosyal medyada milyonlarca kişi tarafından paylaşılmıştı.

Yaklaşık 15 milyon okuyucunun ulaştığı mektupta anlatılan olaylara karşı Biden, "öfkeyle dolduğunu" belirtti ve 'Cesur bir Genç Kadına Açık Mektup' adı altında yazdığı mektupta "Üniversite kampüslerimize yerleşmiş ve yıllardır beş kadından birinin cinsel tacizine neden olan bir kültürün kurbanı oldun. Hikayeni okuyan milyonlarca insan seni asla unutmayacak" dedi.

23 yaşındaki genç kadın bilinçsiz haldeyken kendisine saldıran Turner’a yazdığı mektubu mahkeme salonunda sesli okumuştu.

Turner, Mart’ta üç ayrı suçtan hüküm giymiş ve 14 yıl hapsi talep edilmişti. Fakat yargıç cezayı 6 aya indirmişti.

'20 dakikalık eylem'

Ocak 2015’te gerçekleşen olaya, 2 İsveçli Stanford mezunu tanık olup, genç kadını kurtarmışlardı. Turner'ın babası mahkemedeki ifadesinde oğlunun "20 dakikalık bir eylem" yüzünden bu kadar büyük bir bedel ödememesi gerektiğini belirtmişti.

Turner'a verilen ceza ve babasının savunması özellikle sosyal medyada büyük tepki çekmişti. Bir milyona yakın insan da, cezayı veren yargıç Aaron Persky'nin görevden alıkoyulmasıyla ilgili kampanyayı imzaladı.

'Maktule destek'

Popüler bir televizyon dizisi olan Girls oyuncuları da tecavüz kurbanı kadını destekleyen bir video paylaştı.

Beyaz Saray'ın üniversite kampüslerinde gerçekleşen cinsel tacizlere karşı yürüttüğü kampanyaya destek veren Biden da olayla ilgili konuşan önemli kişilerden oldu.

Biden mektubunda "Sana yaptıklarını mahkemede tekrar tekrar yaşamış olman acı verici. Ama sen yine de bu olayın başkasının başına gelmemesi için bunu yaptın. Cesaretin nefes kesici" yazdı.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA