19 Nisan 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa27°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele27°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara23°C

JAPONYA'DA CESET OTELLERİ AÇILDI

Japonya'da ölüm oranının artması ve krematoryumların yetersiz kalması sebebiyle ceset otelleri açıldı

Japonya'da ceset otelleri açıldı

05 Mayıs 2016 Perşembe 18:45

Sputnik'in haberine göre Japonya'da ölüm oranının artması ve krematoryumların yetersiz kalması nedeniyle, aileler ölen yakınlarını ceset otellerinde bekletmek zorunda kalıyor. Sousou, 'ceset oteli' olarak adlandırılan bu tesislerden biri. Gri binası ve siyah perdeleri olan bu 'otel' Japonya'nınKawasaki kentinde konutların olduğu bir sokakta bulunuyor. Aileler, cenaze için krematoryumdan randevu alabilene kadar ölen yakınlarını Sousou'nun odalarından birinde bekletebiliyor. Bu otelde 'konaklamanın' bir gecesi ise 9.000 yen, yani 245 lira.

ÖLÜLER KLİMALI ODALARDA 'KALIYOR'

Sousou, otele benzeyen diğer 'gizli morglardan' farklı olarak cesetleri dondurucularda bekletmek yerine klimalı odalarda 'ağırlıyor.' Sousou'yu, açıldığı yıl olan 2014'ten beri işleten Hisao Takegishi, "Yeni krematoryumların inşa edilmesi gerekiyor ama bunu yapmaya yetecek alanlar yok. Bu da insanların cenazelerinin ertelenmesine neden oluyor" diyor.

KAWASAKİ SAKİNLERİ ŞİKAYETÇİ 

Ancak Kawasaki sakinleri, Sousou'nun 'gizli morgunun' yakınında yaşamaktan şikayetçi. Nitekim bu kişilerden biri olan Yoko Masuzawa, Sousou'nun havalandırma ızgaralarının yerinin değiştirilmesini istemiş ancak bu talebi göz ardı edilmiş. Sousou'nun müşterileri ise böyle bir yer bulabildikleri için minnettar olduklarını söylüyor. Kaybettiği annesi için Sousou'nun bir odasını tutan Hirokazu Hosaka, "Krematoryuma gitmeden önce ailesinin ve yakınlarının annemi gelip burada görebilmesi harika bir şey" diyor.

Etiketler: , ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA