29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

JAPON POP GRUBUNA TESTERELİ SALDIRI

Japon pop grubuna testereli saldırı

27 Mayıs 2014 Salı 14:01

Japon pop grubu AKB48'in iki üyesi, bir hayranlarının testereli saldırısına uğradı. Grubun iki üyesinin ellerinden ve kafalarından yaralandığı belirtildi.

 AKB48, Pazar günü Takizawa kentinde düzenlenen bir etkinlikte, hayranlarıyla bir araya geldi. Etkinliğe katılan bir kişi, grup üyelerine doğru bir hamle yaparak testereyle saldırdı.

Grup üyelerinden 19 yaşındaki Rina Kawaei ve 18 yaşındaki Anna Iriyama, saldırıda yaralandı. Ayrıca organizasyon ekibinden birinin de elinden yaralandığı bildirildi.

24 yaşındaki "Satoru Umeta" adlı saldırgan polis tarafından gözaltına alındı. Grubun menejeri, yaralı iki üyenin ameliyatlarının iyi geçtiğini ve bugün taburcu edilebileceklerini açıkladı.

Grubun bu akşam Tokyo'da verecekleri konser ve diğer etkinlikler iptal edildi.

Bir üye saçını kazıtıp özür dilemişti

AKB48, dünyanın en kalabalık pop grubu olarak Guiness Rekorlar Kitabı'na girmişti.  "AKB", Tokyo'daki teknoloji bölgesi olan "Akihabara" anlamında kullanılıyor. Grubun bu bölgede kendilerine ait bir salonu bulunuyor. Üyeler, neredeyse her gün o salonda sahneye çıkıyor.

Grubun isminde yer alan "48" sayısı ise, grubun orijinal üye sayısını belirtiyor. Ancak grup kurulduğundan bu yana daha da kalabalıklaştı. Kendi içinde birkaç ekibe ayrılan grubun internet sayfasında 140 üye ismi yazıyor.

Her yıl 200 aday on binlerce kişi tarafından oylanıyor ve oylamada kazanan kişiler gruba dâhil ediliyor. Oylama, Japon medyasında büyük ilgi görüyor.

Geçen yıl grup üyelerinden biri erkek arkadaşıyla bir gece geçirdiği için, saçlarını kazıtmıştı ve hayranlarından özür dileyen bir video yayınlamıştı.

Video, medyada çok ilgi görmüştü ve Japonya'daki pop ikonlarının normal bir hayat sürdürüp sürdüremediği tartışmasını başlatmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA