30 Eylül 2024
  • Lefkoşa31°C
  • Mağusa31°C
  • Girne29°C
  • Güzelyurt31°C
  • İskele31°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara24°C

İZLEM GÜRÇAĞ ALTUĞRA: KALKANLI YAŞAMEVİ'Nİ YASAL ZEMİNE OTURTTUK

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, Kalkanlı Yaşamevi'nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na devredilmesiyle ilgili “Yaşam evleri ve huzurevleri Sağlık Bakanlığı şemasında yer almıyor. Kalkanlı Yaşamevi’ni yasal zemine oturttuk.” dedi.

İzlem Gürçağ Altuğra: Kalkanlı Yaşamevi'ni yasal zemine oturttuk

17 Nisan 2023 Pazartesi 11:41

4’lü hükümet döneminde hayat bulan Kalkanlı Yaşamevi’nin Sağlık Bakanlığı bünyesinden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesine verilmesinin yankıları sürüyor.

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ Altuğra, konuyla ilgili Kıbrıs Postası’na konuştu.

“YAŞAMEVLERİ VE HUZUREVLERİ SAĞLIK BAKANLIĞI ŞEMASINDA YER ALMIYOR”

“Yaşamevleri ve huzurevleri Sağlık bakanlığı şemasında yer almıyor.” diyen Altuğra, Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Kalkanlı Yaşamevi'ni yasal zemine çekmek için çalışmalar yaptığını ve Kalkanlı Yaşamevi'nin yasal zemine oturtulduğunu söyledi.

Yapılan icraatların yasalara uygun olması gerektiğinin altını çizen Altuğra, Kalkanlı Yaşamevi’nde daha önce bazı olaylar yaşandığını; fakat yetkilerinin olmaması nedeniylemüdahale edemediklerini kaydetti.

“Kalkanlı Yaşamevi’nin kapatılması mümkün değil.” vurgusunu yapan Altuğra, Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi’nin hasta odalarını düzenlediklerini ve Kalkanlı Yaşamevi’nin yükünün hafifletileceğini söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA