16 Nisan 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa30°C
  • Girne26°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele30°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara21°C

İZCAN, "ÇÖZÜM İÇİN TOPLUM BASKISI ŞART!"

İzcan, adada bir çözüm bulunması yöndeki müzakerelerin zamana yayılarak ertelenmemesi için her iki kesimden çözüm yanlılarının liderlere baskı yapması gerektiğini savundu...

İzcan, "Çözüm için toplum baskısı şart!"

22 Mayıs 2016 Pazar 13:14

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, adada bir çözüm bulunması yöndeki müzakerelerin zamana yayılarak ertelenmemesi için her iki kesimden çözüm yanlılarının liderlere baskı yapması gerektiğini savundu.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, yaptığı açıklamada,  Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis tarafından yürütülen müzakerelere işaret ederek, “ Her iki lider de erken çözümü hedeflediklerini, uluslararası çevreler federal bir çözümü desteklediklerini belirtmektedirler. Görüşme masasında ilerlemeler sağlandığı, bazı temel başlıklar üzerinde mutabakata varıldığı açıklanmıştır. Bu koşullarda çözümün zamana yayılarak ertelenmemesi için toplum baskısı şarttır” dedi.

Kuzey ve güney Kıbrıs’taki barış ve çözüm yanlısı güçlerin liderler üzerinde toplumsal baskı oluşturacak adımları atması gerektiğini kaydeden İzcan, her iki taraftaki çözüm karşıtı provokasyonların toplumların tümüne mal edilmemesi gerektiğini de kaydetti.

İzcan, “ Münferit olayları toplumlara mal ederek barış sürecini berhava etmeye çalışan güçlere karşı barış yanlılarının ortak mücadelesi şarttır” dedi.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA