20 Nisan 2024
  • Lefkoşa24°C
  • Mağusa21°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt24°C
  • İskele21°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C

İÜ TIP FAKÜLTESİ DEKANI: İNTERNLER ERKEN MEZUN EDİLMELİ

İÜ Tıp Fakültesi Dekanı: İnternler erken mezun edilmeliİstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, internlerin koronavirüs salgını nedeniyle erken mezun edilmelerini önerdi.

İÜ Tıp Fakültesi Dekanı: İnternler erken mezun edilmeli

31 Mart 2020 Salı 22:24

İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, koronavirüs salgını nedeniyle yeni hekimlere ihtiyaç doğacağını belirterek internlerin (tıp fakültesi son sınıf öğrencilerinin) erken mezun edilmelerini önerdi.

Tükek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı: 

"Bu hafta beklediğimiz gibi başladı. Hasta sayısında artış mevcut. Bu noktada artık kurallara uymama riskimiz yok. En büyük tehlike bahar geliyor. Herkesi dışarı çağırıyor. Hasta sayısı çok artarsa hastaneler ve sağlık sistemi zorlanır. Bu seviyede alınacak sıkı tedbirler önümüzdeki haftadan itibaren vaka sayısında durağan bir artışa yol açıp sonraki haftalardan itibaren düşüşe geçilmesini sağlayacaktır. Bir iyi haber, hastalarımızın çoğu iyileşiyor. Taburcu ediyoruz.

İnternlere gelince, İstanbul Tıp Fakültesi dekanı olarak Nisan sonu veya en geç mayıs ortasında mezun edilmelerinden yanayım. Bu süreç 3 aydan önce bitmeyeceğine göre yeni hekimlere ihtiyacımız olacaktır. Beklemeye gerek yok."

İnternlere gelince, İstanbul Tıp Fakültesi dekanı olarak Nisan sonu veya en geç mayıs ortasında mezun edilmelerinden yanayım. Bu süreç 3 aydan önce bitmeyeceğine göre yeni hekimlere ihtiyacımız olacaktır. Beklemeye gerek yok

— dr.tufantükek (@tufantukek) March 30, 2020

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA