28 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa23°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele23°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

İTTİFAKA ARTER DOPİNGİ

İttifaka Arter Dopingi

05 Mayıs 2014 Pazartesi 16:55

Gazimağusa’da 29 Haziran yerel seçimlerinde bağımsız Gazimağusa Belediye başkan adayı olan İsmail Arter’e  UBP ’den  destek geldi

Dün ise ilginç bir gelişme daha yaşandı İsmail Arter UBP Gazimağusa İlçe Binasında UBP’liler ile buluştu.

İsmail Arter’in UBP ziyaretinde bağımsız Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre de hazır  bulundu

Bağımsız Gazimağusa Belediye Başkan adayı İsmail Arter dün UBP Gazimağusa İlçe Binasını ziyaret ederek UBP Gazimağusa İlçesinde UBP’liler ile buluştu. Bağımsız Gazimağusa Belediye Başkan adayı İsmail Arter’i çok sıcak karşılayan Gazimağusalı UBPliler, Arteri Gazimağusa’da destekleme kararı aldı.

Ziyarette UBP üyelerine de seslenen Arter Gazimağusa’da yapmayı düşündüğü projeleri de anlattı. Görüşmede DP-UG’den geçtiğimiz günlerde istifa eden Bağımsız Lefkoşa milletvekili Zorlu Töre’de bulundu. UBP’nin Gazimağusa’da aday çıkarmayıp bağımsız aday İsmail Arter’i desteklemesi bekleniyor.

İsmail Arter’in basın bürosundan yapılan açıklamada, ziyaretin UBP’den destek istemek amacı ile gerçekleştiği kaydedildi.

Açıklamada; “Gazimağusa Bağımsız Belediye başkan adayı İsmail Arter UBP Gazimağusa ilçe örgütünü ziyaret etti. UBP Gazimağusa İlçe Örgütü Başkanı, UBP Genel Sekreteri, vekiller ve yöneticilerin toplantısı sırasında gerçekleşen ziyarette Arter, hedeflerini ve yeni bir Gazimağusa için gerçekleştirmek istediği projelerini aktararak destek istedi.

Ziyarette, Mağusa halkının tüm insanlarını kucaklayabilecek bir Belediye Başkanlığı dönemi geçirme arzusunda olduğunu belirten Arter, belediyecilikte siyaset olmayacağını bu nedenle belediye başkanı olduktan sonra da bağımsız olarak görevini yerine getireceğini söyledi.

Samimi ortamda gerçekleşen ziyarette UBP Gazimağusa İlçe Örgütü Başkanı Resmiye Canaltay ise Arter’e verilecek desteğin Salı günü yapılacak olan UBP MYK’sında değerlendirileceğini söyleyerek Arter’e başarılar diledi.”

Dipnot:

UBP ile DP-UG arasında kopan 29 Haziran Yerel seçimleri ile ilgili ittifak Gazimağusa’da İsmail Arter’in bağımsız aday olması ile başka bir boyut kazandı. UBP ile DP-UG Gazimağusa’da yeniden işbirliği yaparken Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP)’de uzun yıllardan sonra Gazimağusa’da eski milletvekillerinden Gazimağusa ilçe başkanı Mustafa Emiroğulları’nı aday göstermeye hazırlanıyor. Emiroğluları’nı TDP-BKP ve Baraka ittifakının destekleyeceği de biliniyor. Gazimağusa’da  20 yıldır Belediye Başkanı görevi yürüten Oktay Kayalp ise CTP-BG adayı olarak yeniden seçilmek için 29 Haziran seçimlerinde yeniden aday oldu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA