İTALYA, KOVİD-19 AŞISI GÖNÜLLÜ DENEYLERİNE BAŞLADI
İtalya, kendi geliştirdiği Kovid-19 aşısının gönüllü İtalyanlar üzerinde klinik deneylerine bugün başladı.

24 Ağustos 2020 Pazartesi 12:50
İtalya, kendi geliştirdiği Kovid-19 aşısının gönüllü İtalyanlar üzerinde klinik deneylerine bugün başladı.
Roma'daki Lazzaro Spallanzani Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Sağlık Direktörü Francesco Vaia, basına yaptığı açıklamada, "Grad-CoV2" adını verdikleri aşının gönüllüler üzerindeki denemelerinin ilk aşamasına başladıklarını belirtti.
Vaia, "Bu aşamada, verilen dozun hastaya yan etkisi olup olmadığına bakılacak ve söz konusu dozun organizma içinde nötralize edilmesi gereken antikorlar üretebilme kapasitesi var mı ve viral replikasyonu durdurabiliyor mu, bunlar gözlemlenecek." dedi.
Francesco Vaia, aşının sonucunu öğrenmek için doz verilen deneklerin 12 hafta boyunca gözleneceğini, söz konusu çalışmanın toplamda 24 hafta süreceğini kaydetti.
Vaia, aşı deneylerini, ikinci ve üçüncü aşamada, virüsün yüksek şekilde yayıldığı Brezilya ve Meksika gibi yerlerde denemek istediklerini belirterek, "Her şey yolunda gider, bu denemeyi yıl içinde bitirirsek, şimdi hızlı ve başarılı olursak, bahara kadar ticari düzeyde kullanabileceğimiz aşıya sahip olabiliriz." ifadesini kullandı.
Araştırma Bakanlığı Lazio Bölgesel Yönetimi ve Ulusal Araştırmalar Merkezi'nin 8 milyon avro kaynak ayırdığı aşı çalışmasına şu ana kadar 90 gönüllünün kayıt yaptırdığı öğrenildi.
Bugün ilk dozu alan gönüllünün 50 yaşında bir erkek olduğu ve yakın zamanda işi nedeniyle Basra Körfezi'ne gideceği için aşının üzerinde denenmesine izin verdiği basına yansıdı.
YENİ VAKA SAYILARI İKİ GÜNDÜR 1000'İN ÜZERİNDE
İtalya’da Kovid-19 salgınında günlük yeni vaka sayıları, iki gündür 1000'in üzerinde seyrediyor. Ülkede, dün 1210, önceki gün ise 1071 yeni vaka kaydedildi.
La Repubblica gazetesinin haberinde, yeni vakaların yarısının tatilden dönenler olduğu, bu nedenle yoğun nüfuslu Lazio ve Lombardiya bölgelerinde vakalarda hızlı artış görüldüğü aktarıldı.
Yeni vakaların önemli bir bölümünün kaynak noktası olduğu belirtilen, popüler tatil beldesi Sardinya Adası'ndan dönenlere de liman ve havaalanlarında zorunlu test yapılmaya başlandı.
İtalya'da Kovid-19 nedeniyle şubat ayından bu yana 35 bin 437 kişi yaşamını yitirdi.
Tacan Reynar: Yargı kararlarını idarenin takdirine bırakan anlayışı kabul etmiyoruzToplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Hukuk ve Mevzuat Geliştirme Sekreteri Tacan Reynar, Cezaevi Disiplin Tüzüğü’nde yapılan değişikliğin hukuk devleti ilkesine aykırı olduğunu belirterek, mahkeme kararlarının sonuçlarını idarenin takdirine bırakacak düzenlem03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:46KIBRIS
Katle teşebbüs! İşte detaylar...Metropol Süpermarket'te bıçaklama olayı... Polisten açıklama!03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:29KIBRIS
Akıncılar'da Yangın: 4 Dönümlük Alan Zarar GördüAkıncılar köyünde çıkan yangında yaklaşık 4 dönümlük alandaki kuru otlar, molozlar ve bazı ağaçlar zarar gördü.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:09KIBRIS
Karşıyaka'da 14 Yaşındaki Çocuk Havuzda Boğulma Tehlikesi GeçirdiKarşıyaka'da bir evin bahçesindeki havuzda yüzerken boğulma tehlikesi geçiren 14 yaşındaki çocuk hastanede tedavi altına alındı.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:08KIBRIS
Korkuteli'nde Araç Tamiri Tartışması Kavgaya Dönüştü: 2 Kişi TutuklandıKorkuteli'nde araç tamiri nedeniyle çıkan tartışma kavgayla sonuçlandı. Olayda iki kişi tutuklanırken, taraflardan birinin alkollü olduğu belirlendi.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:07KIBRIS
Gazimağusa'da Süpermarketten Hırsızlık: 44 Yaşındaki Zanlı TutuklandıGazimağusa'da faaliyet gösteren bir süpermarkette meydana gelen hırsızlık olayıyla ilgili 44 yaşındaki bir kişi tutuklandı.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:05GAZİMAĞUSA
Son Ankete göre Meclis'e 5 parti giriyor, CTP ve UBP farkı 18 puan...Son Ankete göre Meclis'e 5 parti giriyor, CTP ve UBP farkı 18 puan...03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:52KIBRIS
125 yıllık Turkish Bank, ABD'li şirkete satıldıBankanın adı Freedom Bank oluyor03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:41TÜRKİYE
Hava sıcaklığı 37-40 derece dolaylarında seyrediyorMeteoroloji Dairesi'nin 1-7 tarihlerini kapsayan hava tahmin raporuna göre, bölge alçak basınç sistemiyle sıcak hava kültesinin etkisinde olacak.03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:40KIBRIS
Döviz kurları haftaya nasıl başladı?Güncel döviz kurları: Sterlin 64.20 TL03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:00KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.