19 Nisan 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa25°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele25°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

İSVİÇRE’DE SEKS KUTULARI HAYATA GEÇİYOR

İsviçre’de Seks Kutuları Hayata Geçiyor

20 Ağustos 2013 Salı 08:56

İsviçre’de son dönemde kent merkezlerindeki ‘fuhuş’ta görülen artış, Zürih kenti yönetimini değişik bir yola sevk etti.

Sokaklardaki ‘fuhuşu’ daha ‘güvenli ve sağlıklı’(?) kılmak adına kentin dış mahallelerinden birinde ‘seks kutusu’ projesi hayata geçirildi.

red-amsterdam-31[1]Tesis sayesinde para karşılığı seks yapmak isteyen erkek, aracı ile özel inşa edilmiş tahta kutulara giriyor ve anlaştığı seks işçisi ile birlikte oluyor.

Proje Müdürü Michael Herzig neden böyle bir tesis işine girdiklerini, “Problem son yıllarda giderek büyüdü. Gerçekten bir çözüm bulmamız gerekiyordu.” şeklinde açıkladı.

Proje sayesinde seks işçilerine yetkililerin ulaşımı ve kontrolleri de sağlanıyor. Aynı zamanda kabinlerde bulunan panik butonları sayesinde işçilerin güvenliği de garanti altına alınıyor.

Flora Dora Kadınlar İçin Danışma Merkezi’nden Ursula Kocher, “Bu çözümün çeşitli avantajları var. Kadınlar için destek merkezi daha iyi çünkü biz doğrudan burada bulunuyoruz. Altyapı daha iyi. Kadınlar bize gelebilir ve tuvaletle duşu kullanabilir. Onlarla başkaları dinlemeden konuşabiliriz. Alan kapalı ve gözlemlenebilir.” dedi.

26 Ağustos’ta açılacak tesisin maliyetinin 1 milyon Euro’yu geçtiği açıklanırken, projenin başarısına göre diğer kentlerde de benzer uygulamalara geçilebileceği belirtiliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA