24 Nisan 2024
  • Lefkoşa18°C
  • Mağusa16°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele16°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara18°C

İŞTE 2. AŞAMADA AÇILACAK İŞ YERLERİ

İşte 2. Aşamada açılacak iş yerleri

İşte 2. Aşamada açılacak iş yerleri

28 Nisan 2020 Salı 16:21

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, dün akşam  Covid-19 Özel Yayını’na katılarak gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

4 Aşamada açılma planı ile ilgili bazı detayları paylaşan bakan Taçoy, 1’inci aşamada açılmayacak olan işyerlerinin bazılarını açıkladı.

 Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, 4 Mayıs’ta açıklanması beklenen 1’inci aşamada otel, restoran, bar, kahve, kıraathane, spor kulüpleri, kapalı spor salonları, berber salonları, kuaför, tırnak bakım merkezleri, sinemalar, bet ofisler, park ve kitlesel olarak bulunulan yerlerin açılmayacağını söyledi.

Bakan Taçoy, bu yerlerin 2’nci aşamada açılmasının planlandığını ekledi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy’un konuşması şöyle:

İş alanlarını 16-17 gruba ayırdık. Sağlık kurulları ve bilim kurulları ile neler yapabileceğimizi tartıştık. Basında yer alan aşama haberleri bir taslaktır. Biz 10 Mart anneler gününü kaçırttık. Perakende piyasasının en fazla arzu edeceği şey bir aktivitedir. 10 Mayıs’a yetiştirecek misiniz diye soru aldık. Sağlık, çalışma, içişleri ve ekonomi bakanlığı müsteşarları toplantı yaptık.

Sağlık Bakanlığı’nın koyduğu 14 günlük süreçte pozitif vaka çıkmazsa bazı yerlerin açılabileceği öngörüsünün daha da kesinleştiğini konuştuk.

Önümüzdeki hafta içerisinde birçok iş yerini açacağız açılmayacak olan iş yerleri bellidir. Bakanlar Kurulu’nda açılacak.

Otel, restoran, bar, kahve, kıraathane, spor kulüpleri, kapalı spor salanları ve açamayacağız tenle temas yoluyla geçebileceğinden dolayı, berber salonları, kuaför, tırnak bakım merkezleri, sinemalar, bet ofisler, park ve kitlesel olarak bulunulan yerler açılmayacak.

Bunlar daha sonraki bir tarihte açılacak.

İşte kuzey Kıbrıs'ta 4 adımlık açılma planı... Hangi sektörler ne gün açılıyor?

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA