İŞTE 11 MİLYON 250 BİN DOLAR'I ALAN ŞİRKET SAHİBİ

07 Ocak 2016 Perşembe 16:33
Yüksek Denetim Denetçisi Emine Dizdarlı’nın dün yapmış olduğu yazılı açıklama sonrası Diamond Green Yönetim ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. ile APCO Teknik Müşavirlik ve Taahhüt Anonim Şirketi’ni araştırdı.
Diamond Green Yönetim ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. ile APCO Teknik Müşavirlik ve Taahhüt Anonim Şirketi’nin sahibi uzun süredir Türkiye'de tartışıan bir isim olduğu ortaya çıktı. Avukat Ömer Elmas.
“Av. Ömer Elmas Kimdir”
Avukat Ömer Elmas, İstanbul Hukuk Fakültesi’ni 2000 yılında bitirdi. Avukatlık tecrübesini, 1 yıllık staj dahil, üç yılda noktalandı. Elmas, hızla yükselmeye başladı. Önce Tasfiye Halindeki Türkiye Emlak Bankası’na Hukuk Koordinatörü oldu. Ardından genç yaşına rağmen Türkiye Ziraat Bankası’na Başhukuk Müşaviri, ardından da Türkiye Vakıfbank’a Başhukuk Müşaviri olarak atandı. Burada da durmadı, Vakıfbank’a Genel Müdür Yardımcısı yapıldı.
İş akdi feshedildi
Günlük Kıbrıs’ın yaptığı araştırmada banka müfettişi tarafından hazırlanan rapor üzerine, Vakıfbank Yönetim Kurulu, 7 Ekim 2008’de iş akdini oy çokluğuyla feshetti. Raporda, şu ifadeler yer alıyordu: “İşe başlamak için gerekli belgeleri zamanında tamamlayıp İK başkanlığına vermeyen, askerlik görevini henüz yerine getirmemiş olan, askerlik görevi ile ilgili kendisi tarafından düzenlenen ve geçerliliği olmayan belgeyi bankaya ibraz eden Elmas’ın tazminatının ödenerek, iş akdinin feshedilmesinin uygun olacağı kanaatine varılmıştır.”
Önlenemez yükseliş
Fakat Elmas, baş hukuk danışmanı olarak iş akdi feshedilmesinden 45 gün sonra terfi ederek, bu kez aynı bankaya genel müdür yardımcısı olarak atandı. Yönetim kurulunun atama kararı ertesi gün onay için BDDK’ya gönderildi. Çünkü kamu bankası olarak Vakıfbank’ta genel müdür yardımcılığına atanan kişilerin göreve başlayabilmesi için BDDK onayı gerekiyordu. BDDK da, bu kararı oy çokluğuyla onadı. Elmas da 5 Ocak 2009 itibariyle Vakıfbank’ta yeni görevine başladı. Yani, müfettişi dosyasında “askerlikle ilgili sahte belgeye” rastlanan Elmas, önce sözleşmesi fesh edilir ardından da sözleşmesi fesh edildiği bankaya Genel Müdür Yardımcısı olarak atanır.
Soyadı Kadar Kıymetli Bir Lise’den Mezun
Ömer Elmas Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu. Elmas'ın lise arkadaşları arasında “muhafazakar burjuvaziye” dahil çok sayıda genç bulunuyor. İstanbul ve ilçelerindeki AKP teşkilatlarında yöneticilik yapan pek çok isim nedense çocuklarını Kartal İmam Hatip Lisesi’ne göndermeyi tercih ediyor.
Liseden mezun olan ünlü bir isim daha var; TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İkinci oğlu Bilal Erdoğan. Bilal Erdoğan, imam hatibin ardından (Amerikan eski başkanı Bush’un referansıyla) Harvard’dan giren ve mezun olan oğuldur.
“Av. Ömer Elmas Recep Tayyip Erdoğan’ın Oğlunun Liseden Sınıf Arkadaşı”
CHP Milletvekili Atilla Kart 2010 yılında TBMM Meclis konuşmasında Ömer Elmas ile ilgili iddiaları gündeme taşımıştı. Kart TBMM’deki konuşmasında “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlunun liseden arkadaşı olduğunu söylediği Ömer Elmas’ın, yasal şartları taşımadığı halde Vakıfbank’a danışman yapıldığını, bu sırada askerlik belgesinin sahte olduğunun anlaşılması üzerine sözleşmesinin fesh dildiğini söyledi.
Elmas’ın, sözleşmesinin feshedildiği bankaya, bu kez Genel Müdür Yardımcısı olarak atandığını ifade eden Kart, BDDK’nın onayından geçmesi gereken bu durumun, kurumda rahatsızlık yarattığını belirtti. Kart, "BDDK içinde muhalefet edenler var ama Sayın Başbakan’ın gücü karşısında, muhalefetin de
etkisi olmuyor. 2-3 gün önce ulaşan bir belgeye göre, bu gelişmelerden sonra BDDK üyeleri hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak iddiası ya da benzeri bir suçlamayla, soruşturma başlatıldığını görüyoruz. Başbakan’ın oğlunun arkadaşının, haksız bir şekilde bir yerlere gelmesi uğruna, üst kurul yönetimi hakkında yapılan işlemlerden, üst kurulların nasıl paspas haline getirildiğinden söz ediyorum" diye konuşmuştu.
Son Yılların Elmas’ı
Ömer Elmas’a hakkında yöneltilen suçlamalar akıllarda dururken sonra olarak Yüksek Yönetim Denetçisi Emine Dizdarlı tarafından ismi dün gündeme yine taşındı. Kıbrıs’ın kuzeyinde bulunun ve ihaleye dahi çıkılmadan Türkiye’de bulunan bir şirketin bundan nasıl haberdar olduğu ayrıca 11 Milyon Dolarlık hizmet bedelli bir işin nasıl olurda ihaleye çıkılmadan verildiği sorulmuştu. Emine Dizdarlı, açıklamasını şöyle tamamlamıştı: “Bütçemizin 13. maaşları ödemeye yeterli olmadığı bugünlerde, 11 milyon 250 bin ABD Doları gibi bir meblağın vergisiz olarak yurt dışına ödenmesi, gerek kamu vicdanını, gerek ise halkımızın refahını ciddi surette etkilemektedir. Bu bağlamda, toplumumuza gerekli açıklamaların en kısa sürede yapılmasını ve kamu vicdanının en kısa sürede rahatlatılmasını talep ederim.” demişti.
Türkiye'de en üst kademelerde gündemde olan Av. Ömer Elmas Kıbrıs'ta ismini gündeme gelmesi büyük ses yarattı.
NOTAM’ın aktif hale gelirse Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar ihtimaliNOTAM’ın aktif hale gelmesi durumunda Ercan Havalimanı’ndan kalkışlarda rötar olma ihtimali var19 Mart 2026 Perşembe 13:49KIBRIS
En Fazla Yağış Nereye Düştü?En fazla yağış Alevkayası’nda19 Mart 2026 Perşembe 13:45KIBRIS
Sanayi Odası’ndan elektrik maliyetleri konusunda acil düzenleme çağrısıKıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), üretim sektörünün rekabet gücünü doğrudan etkileyen en önemli unsurlardan biri olan elektrik maliyetleri konusunda acil bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu kaydetti.19 Mart 2026 Perşembe 13:43KIBRIS
Güney Kıbrıs’taki şubat ayı enflasyon oranı yüzde 0.9Güney Kıbrıs’ta 2026 yılı şubat ayındaki aylık enflasyonu yüzde 0.9 olarak açıklandı.19 Mart 2026 Perşembe 13:37GÜNEY KIBRIS
Sahte kira sözleşmesi: 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyorGirne’de sahte kira sözleşmesi düzenleyen ve ikametgah izni temin eden 7 kişi tutuklandı, 3 kişi aranıyor.19 Mart 2026 Perşembe 13:36KIBRIS
Gazimağusa’da geri geri giden araç yayaya çarptıGazimağusa’da meydana gelen kazada, geri geri seyreden araç 70 yaşındaki yayaya çarptı; yaralı hastanede müşahede altına alındı.19 Mart 2026 Perşembe 13:31GAZİMAĞUSA
Biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiTarım Dairesi’nin gıda denetimlerinde yerli ürünlerden kapya biberde tavsiye dışı, domateste limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildi.19 Mart 2026 Perşembe 13:30KIBRIS
Saat icat edilmeden önce insanlar nasıl uyanırdı?Her saat başı metal pimleri düşüren mumlardan, sanayi devrimi İngilteresi'ndeki kapı tokmaklarına kadar, tarih boyunca insanlar zamanında uyanmak için pek çok kurnazca yöntem icat etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:59YAŞAM
İngiliz basını Liverpool'un Galatasaray'ı elemesi hakkında neler yazdı?Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda çeyrek final yolunda Liverpool deplasmanına çıktı. Anfield'taki rövanş maçını 4-0 kaybeden sarı kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.19 Mart 2026 Perşembe 11:57İNGİLTERE
Koop-Sen, bugünkü grevi kaldırdıklarını duyurduKoop-Sen, hükümet ile yapılan görüşmeler çerçevesinde uzlaşı sağlandığını belirterek, grevi kaldırdıklarını duyurdu.19 Mart 2026 Perşembe 11:53KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.