18 Nisan 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa28°C
  • Girne25°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele28°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara24°C

İSTANBUL'DAKİ SALDIRIYI KİM GERÇEKLEŞTİRDİ?

Vezneciler'deki bu saldırıyı hangi örgüt gerçekleştirdi. İşte ilk değerlendirmeler...

İstanbul'daki saldırıyı kim gerçekleştirdi?

07 Haziran 2016 Salı 11:21

Sabah saatlerinde Vezneciler’de polis otobüsüne yönelik bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda ilk belirlemelere göre yedi polis şehit oldu, dört kişi de hayatını kaybetti. İstanbul Valisi Vasip Şahin çevik kuvvet aracına yönelik saldırıda 3'ü ağır 36 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Hain saldırıyı hangi terör örgütünün yapmış olabileceğine yönelik ise  henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

‘PKK OLMA İHTİMALİ YÜKSEK’

vezneciler-1.jpg

Saldırı ile ilgili sozcu.com.tr’ye konuşan Özel Harp Uzmanı Abdullah Ağar “Saldırı PKK’nın daha önce yaptığı saldırılara benziyor. Özellikle patlamadan sonra çatışma çıktığı iddiası bu iddiayı güçlendiriyor. PKK’nın daha önce özellikle Güneydoğu’da EYP’lerle yaptıkları saldırılardan sonra pusu kurarak ateş açmaları PKK ihtimalini güçlendiriyor” dedi.

Türkiye’nin bir terör sağanağı olduğunu hatırlatan Ağar, “özellikle Avrupa kentlerinde IŞİD’in Ramazan ayında saldırı yapacağına yönelik ihbarlar vardı. Her ne kadar ipuçları PKK’yı işaret etse de IŞİD ihtimali de bulunuyor” diye konuştu.

“Türkiye maalesef terör saldırılarını görmeye devam edecek gibi” diyen Ağar “Burada vatandaşlara önemli görevler düşüyor. Soğunkanlı olmak gerekiyor. Örgütlerin temel hedefi toplumu mezhepsel ve sınıfsal olarak bölmeye çalışmak bunun önünen ancak birlik ve beraberlik içinde geçilebilir” yorumunda bulundu.

bombali-saldirinin-duzenlendigi-olay-yerinden-ilk-goruntuler-7153614.jpeg

TARİHİ YARIMADA MESAJI!

PKK’nın TAK başta olmak birçok taşeron örgütü kullandığını hatırlatan ve saldırının İstanbul’un kalbi olan tarihi Yarımada’da gerçekleştirilmesinin de bir mesaj olduğunu belirten Ağar “Son operasyonlarla PKK sıkıştırıldı. Kendi tabanına mesaj verme derdine düştü. Burada siyasi bir mesaj var. Bunu devletin iyi okuması gerekir” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA