23 Nisan 2024
  • Lefkoşa32°C
  • Mağusa31°C
  • Girne27°C
  • Güzelyurt32°C
  • İskele31°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara25°C

İSTANBUL'DAKİ SALDIRIYA RADİOHEAD’DEN KINAMA

Dünyaca ünlü grup Radiohead yaptığı açıklamada İstanbul'daki bir müzik etkinliğine düzenlenen saldırıyı kınadığını bildirdi.

İstanbul'daki saldırıya Radiohead’den kınama

18 Haziran 2016 Cumartesi 14:52

İstanbul Cihangir'de düzenlenen bir Radiohead etkinliğine yaklaşık 20 kişilik öfkeli bir grup sopalarla saldırdı. Etkinliğin düzenlendiği ‘'Velvet Indieground Records'' adlı plakçıya giren grup mekanda Ramazan ayında müzik dinlenip, alkol tüketildiğini söyleyerek katılımcılara sözlü ve fiziki saldırıda bulundu. Ellerindeki sopalarla mekândaki eşyalara zarar veren saldırganlar bazı katılımcıları ve çalışanları da darp etti ve mekân dışına çıkmaya zorladı. Saldırıda başına şişeyle vurulan bir kişi de yaralandı.

Olay anı kamera görüntülerine de yansıdı. Sosyal medyada paylaşılan ve saldırganların müşterileri zorla dışarı çıkarttığı, tehdit ederek, itip kaktığı görülen görüntülere tepki yağdı.

''Kalbimiz İstanbul'daki sevenlerimizle''

Olaya bir kınama da adına etkinliğin düzenlendiği dünyaca ünlü rock grubu Radiohead'den geldi. Grup yeni albümleri ''A Moon Shaped Pool''u dinlemek üzere bir araya gelen müzikseverlere yapılan saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: ''Umuyoruz ki bir gün geriye dönüp baktığımızda hoşgörüsüzlükten kaynaklanan bu tür şiddet olaylarının çok eskilerde kalmış olduğuna tanıklık edebiliriz.'' Müzik dergisi Rolling Stones'ta yer alan açıklamada İngiliz grup ayrıca kalben İstanbul'daki hayranlarının yanında olduklarını söyledi.

Kısa süre önce hayranlarının merakla beklediği dokuzuncu albümlerini yayınlayan Radiohead'in Türkiye'de de geniş bir dinleyici kitlesi bulunuyor. Grubun bir önceki albümü 2011 yılında yayınlanmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA