20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa16°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele16°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C

İSRAİL POLİSİ MESCİD-İ AKSA’YA SALDIRDI: 35 KİŞİ YARALANDI

Türkiye ile İsrail’in, ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik anlaşmaya varmasının ardından İsrail polisi, Mescid-i Aksa’nın avlusuna girdi. Çıkan çatışmada 35 kişi yaralandı.

İsrail polisi Mescid-i Aksa’ya saldırdı: 35 kişi yaralandı

27 Haziran 2016 Pazartesi 23:34

2010 yılındaki Mavi Marmara baskınının ardından kopan ilişkilerin yeniden kurulabilmesi için Gazze ablukasının kalkması Türkiye’nin üç temel şartlarından biriydi. Diğer şartlar, özür dilenmesi ve tazminat ödenmesiydi.

Başbakan Binali Yıldırım, dün varılan anlaşmaya ilişkin bugünkü açıklamasında Mavi Marmara’da hayatını kaybedenlerin yakınlarına tazminat ödeneceğini ve İsrail’in Gazze’ye uyguladığı abluka kapsasındaki ‘ambargonun büyük ölçüde kalkmış olacağını’ söylemişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Yıldırım’ın aksine, Gazze’ye yönelik ablukada bir değişim olmayacağını, Norveç gibi ülkeler Gazze’ye nasıl yardım ulaştırabiliyorlarsa Türkiye’nin de bunu yapabileceğini belirtmişti. 

‘İsrail polisi bu yıl Yahudi yerleşimcileri soktu’

AA’nın haberine göre Müslümanlar için kutsal olan Mescid-i Aksa’nın Müdürü Ömer Kesvani, kargaşanın, Ramazan Bayramı’na kadar Yahu yerleşimcilerin Aksa’ya girmeyeceğine dair verilen sözün tutulmaması üzerine yaşandığını söyledi.

Daha sonra İsrail polisinin El-Kıbli Mescidi’nin kapılarını kapatarak, avludaki Müslümanları coplarla darp ettiğini, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandığını, çıkan çatışmalardaysa 35 kişinin yaralandığını öne süren Kesvani, şöyle konuştu: “İsrail polisi bundan önce Ramazan aylarının son 10 gününde Müslümanların dışında kimsenin Aksa’ya girmesine izin vermiyordu. Ancak bu yıl bu kuralı uygulamadı.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA