20 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa18°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele18°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara17°C

İSRAİL - HAMAS ÇATIŞMASI ŞİDDETLENİYOR

İsrail - Hamas çatışması şiddetleniyor

10 Temmuz 2014 Perşembe 13:12

İsrail ve Hamas arasındaki karşılıklı saldırılar şiddetleniyor. Filistinli Hamas örgütü, İsrail kentlerine roket saldırılarına devam ediyor. İsrail dün sabah Tel Aviv, Aşkelon ve Aşdod'a yapılan sekiz roketin füzesavarlarla engellendiğini açıkladı.

Gazze'deki yetkililer, İsrail'in operasyonları sırasında motosiklet üzerindeki bir kişinin öldüğünü belirtti. İsrail ordusu, gece boyunca Gazze'ye yapılan hava saldırılarında 160 hedefin vurulduğunu açıkladı.

'En az 25 kişi öldü'

Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref El Kudra, dün akşam Gazze'ye yapılan saldırılarda en az 25 kişinin öldüğünü, 70 kişinin yaralandığını belirtiyor. Bakanlık, ölenler arasında dört kadın ve üç çocuk da bulunduğunu ifade ediyor.

Hamas'ın askeri kanadı, bundan sonra tüm İsraillilerin hedef oldukları uyarısını yaptı.

İsrail'de siren sesleri

Reuters haber ajansı, Tel Aviv'de ve Kudüs'te siren seslerinin duyulduğunu yazıyor. Ajans, sirenlerin Gazze Şeridi'nden gelen ağır roket saldırısı tehdidine ilişkin olabileceğini belirtiyor.

Haberde İsrail'in daha önce Hamas'la ilgili açıklamasına da yer veriliyor. Buna göre Hamas'ın elinde uzun mesafe atışı yapabilen roketler bulunuyor ve bu roketlerin İsrail'e öncekilerden daha fazla zarar verebileceğinden endişeleniliyor.

AFP haber ajansında ise İsrail ordusuna ait radyonun açıklaması yer alıyor. Açıklamada dün Gazze'den Tel Aviv ve çevresine en az beş roket atıldığı belirtiliyor.

Haber ajansı, ayrıca tüm roketlerin İsrail füzesavarları ile etkisiz hale getirildiğini ifade ediyor. BBC muhabiri Kevin Connolly, Gazze'den ateşlenen roketlerin önceki gün gece yarısından önce Kudüs'e düştüğünü ancak herhangi birine zarar vermediğini belirtti.

Abbas'tan çağrı

Filistin yönetimi lideri Mahmud Abbas, İsrail'e 'Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığı tırmandırmaması' uyarısında bulundu. Wafa haber ajansına göre Abbas, İsrail'in bölgeyi büyük bir yıkıma sürüklemekten kaçınması gerektiğini söyledi ve uluslararası toplumdan İsrail hükümetine baskı uygulamasını istedi.

İsrail Hamas'ı son günlerde yüzlerce roket ateşlemekle suçlarken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Salı akşamı yaptığı açıklamada "Başka hiçbir ülke böyle bir tehdit altında yaşamıyor ve hiçbir ülke böylesi bir tehdidi kabullenmez" dedi. İsrail güvenlik kabinesi, Gazze Şeridi'ne yönelik olası saldırılar için dün 40 bin yedek askerin göreve çağrılmasına onay vermişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA