19 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa23°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt21°C
  • İskele23°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara20°C

İSPANYA GENEL SEÇİMİ: HALK PARTİSİ İLK SIRADA

İspanya’da halk altı ay aradan sonra meclis üyelerini belirlemek için yeniden sandık başında. Sabah saatlerinde başlayan oy verme işleminde başta İspanya Başbakanı ve Halk Partisi (PP) Lideri Mariano Rajoy olmak üzere, başbakanlık için yarışan diğer 3 ada

İspanya genel seçimi: Halk Partisi ilk sırada

26 Haziran 2016 Pazar 22:53

İspanya’da halk altı ay aradan sonra meclis üyelerini belirlemek için yeniden sandık başında. Sabah saatlerinde başlayan oy verme işleminde başta İspanya Başbakanı ve Halk Partisi (PP) Lideri Mariano Rajoy olmak üzere, başbakanlık için yarışan diğer 3 aday da oyunu kullandı.

Adeta siyasi kördüğüm içinde bulunan ülkede yapılan son kamuoyu yoklamalarına göre bir önceki seçimde yaşanan tabloya benzer bir resim ortaya çıkacak. Seçimde tek değişik olarak ise Sosyalist İşçi Partisi’nin (PSOE) ikinciliği PODEMOS’a kaptırması bekleniyor.
“Az çok aynı şey yaşanacak gibi. Bir uzlaşıya varmak zor. Eğer sonuç aynı çıkarsa en kötüsü yine aynı şeyleri yaşayacağız”

“Ben biraz rasyonalite ve sağduyu umut ediyorum. Seçim sonucu en çok da ekonomiyi etkileyecek. Artık bazı şeylerin değişmesi gerekli. Bunun için de bir fikir devrimi lazım.”

20 Aralık’ta yapılan genel seçimler sonrasında hiçbir siyasi partinin tek başına iktidara gelecek çoğunluğu elde edememesi ve hükümet kurmak için yürütülen müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından erken genel seçime gitme kararı alınmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA