İSMET KOTAK ANILDI

11 Eylül 2013 Çarşamba 14:51
Gazeteci, yazar, politikacı ve eski bakanlardan İsmet Kotak ölümünün 2. Yıldönümünde mezarı başında anıldı.
Lefkoşa Mezarlığındaki törene, LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu’nun yanı sıra, gazeteciler, Ulusal Konsey üyeleri, Muharip ve diğer kurum, kuruluş dernek temsilcileri, Kotak ailesi ve sevenleri katıldı.
BAYAR
Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği üyesi Celal Bayar 11 Eylül 2011’de vefat eden Kotak’ın eksikliğinin her geçen gün daha da hissedildiğini ve her zaman kendisini sevgi, saygı ve rahmetle andıklarını bielirtti.
Bayar’ın konuşmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşu yapılarak dua okundu.
ETKİN
Eski Dışişleri Bakanlarından Taner Etkin de İsmet Kotak’la Cumhurbaşkanlığında göreve başladıktan sonra tanıştığını belirtti ve Kotak’ı heyecanlı, işine sarılan, genç bir politikacı olarak tanıdığını anlattı.
Etkin, Kotak’ın Ulusal Konsey’de de kendisiyle birlikte çalıştığını ifade ederek, mücadelecilik vasfıyla istediğini söylemekten hiçbir zaman çekinmeyen bir kişi olan Kotak’ın, her söylediğinin halkının yararına olduğunu kaydetti.
CEMAL
Gazeteci Akay Cemal da EOKA’nın azdığı dönemlerde Kotak’ın Ankara’dan Kıbrıs’taki gazetelere haber uçurduğunu anlattı.
İnandığı konularda sonuna kadar giden Kotak’ın varoluşa direnişe azim ve kararlılığa verdiği önemi de vurgulayan Cemal, Kotak’ı yolda yürürken görenlerin kendisine adeta bir komutan gibi saygı duyduklarını da belirtti.
VEZİROĞLU
Avukat Fuat Veziroğlu konuşmasında Kotak’la anılarına yer vererek, bugün içindeki hisleri sözlere dökmekte güçlük çektiğini söyledi.
Veziroğlu konuşmasının sonunda Kotak’a da seslenerek, geride bıraktığı ailesinin Kotak’ın dostlarına emenet olduğunu bildirdi.
DARBAZ
BRTK Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Darbaz, Kotak’ın BRT’nin tek kanaldan çoklu kanala geçmesinde önemli rolü olduğunu kaydetti.
Darbaz, Kotak’ın eğitime önem veren yapısının BRT’yi de olumlu etkilediğini, kurum çalışanlarının birçoğunun Kotak sayesinde tahsil yapma şansı bulduğunun altını çizdi ve “Kotak’la keşke daha fazla çalışma şansı bulsaydık” şeklinde konuştu.
KOTAK
İsmet Kotak’ın oğlu Serhat Kotak da mezarlıkta toplanan kalabalığa törene katılımlarından dolayı teşekkür ederek, babası İsmet Kotak’ın her özelliğini tek tek anlatmanın çok uzun zaman alabileceğinden bahsetti.
Herkese yardım eli uzatan yardımsever biri olan Kotak’ın, kendisi için değil ailesi ve halkı için her şeyi yaptığını anlatan Kotak, “Bize düşen onun fikirlerini yaşatmaktır” dedi.
Konuşmaların ardından tören sona erdi.
Karl Marx'ın mezarına iki haftada ikinci saldırıKomünizmin en önemli ideoloğu Karl Marx'ın Londra'daki mezarına son iki haftada ikinci kez saldırıldı.16 Şubat 2019 Cumartesi 22:39İNGİLTERE
Lefke'de ev yangını! Odun sobası evin yanmasına neden oldu!Lefke’de bu akşam üzeri meydana gelen yangında bir evin çatısı, tüm odaları yanarak kullanılamaz hale geldi.16 Şubat 2019 Cumartesi 21:05LEFKE
Mahşeker’in ölüm sebebi kalp kriziAli Mahşeker olarak bilinen Gece kulübü işletmecisi Ali Kalyon evinde ölü olarak bulundu…16 Şubat 2019 Cumartesi 19:59KIBRIS
KKTC-TC ekonomik protokol görüşmeleri için Türkiye'den heyet KKTC'ye geliyorHükümet Ankara ile uyumlu....16 Şubat 2019 Cumartesi 19:19KIBRIS
Erhürman: Kıb-TEK TİS ile ilgili benim görüşlerim içerisinde yer almıyor! (CANLI YAYIN)Erhürman: Kıb-TEK TİS ile ilgili benim görüşlerim içerisinde yer almıyor! (CANLI YAYIN)16 Şubat 2019 Cumartesi 18:21KIBRIS
Cep telefonu bağımlıları için direklere kafa koruyucu tamponİtalya'nın kuzeyindeki Bolzano kentinde, yolda yürürken dahi cep telefonlarından kafasını kaldırmayanlar için sokak direklerine "kafa koruyucu" yastıklar yerleştirildi.16 Şubat 2019 Cumartesi 18:15TEKNOLOJİ
Erhürman, Kıb-TEK YK Başkanı görevden alındı!Siyasi sorumluluğu taşıyan kişi ile yani Bakan ile Yönetim kurulu uyumlu olmalı.16 Şubat 2019 Cumartesi 18:07KIBRIS
Büyüyen çevre sorunu: Plastik atıklarDev petrokimya şirketleri, plastik kirliliği ile mücadele konusunda büyük bir işbirliğine gittiklerini açıkladı. Ancak çevreye yardımcı olmak için plastik üretiminin azaltılması pek de söz konusu değil.16 Şubat 2019 Cumartesi 17:45YAŞAM
Akıllı asistanlarda neden kadın sesi kullanılıyor?Bazıları cinsiyetçi, bazıları ise bilim olduğunu söylüyor. Akıllı konuşma asistanlarının varsayılan sesinin kadın sesi olmasının geçerli bir nedeni var mı?16 Şubat 2019 Cumartesi 17:25KADIN
AKP Başkanvekili Kurtulmuş: Fırat'ın doğusu da batısı da bizimAKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, dünyanın Üçüncü Büyük Savaş döneminde olduğunu, bunun da ekonomik savaş olduğunu söyledi.16 Şubat 2019 Cumartesi 17:17TÜRKİYE
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.