29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara21°C

İSMAL ARTER: "ÖLÇÜMÜZ HAKKANİYET VE ADALET"

İsmal Arter: "Ölçümüz hakkaniyet ve adalet"

21 Nisan 2014 Pazartesi 11:31

Yoğun bir proje hazırlama dönemine girdiklerini açıklayan Demokrat Parti Ulusal Güçler Gazimağusa Belediye Başkan Adayı İsmail Arter, kentin ihtiyaçlarına cevap veren projeler ürettiklerini söyledi.

DP'den verilen bilgiye göre, Büyükşehre yakışan büyük projeler hazırladıklarını belirten Arter, kentin varolan sorunlarını çözecek projeleri ilerleyen haftalarda kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.

Arter; “Vatandaşımıza daha kaliteli, kalıcı ve onların hayatlarını kolaylaştıran hizmetler sunacağız. Kentin genel anlamda çehresini değiştireceğiz” diye konuştu.

“MEVCUT BELEDİYE BAŞKANI İHTİYAÇLARIN TESPİTİNDE YANLIŞ YÖNTEM İZLİYOR”

Konuşmasının devamında belediye başkanı Oktay Kayalp’i de eleştirerek sözlerine devam eden Arter, dünya genelinde ihtiyaçların suratle değişerek, seçeneklerin arttığı bir süreç yaşandığına dikkati çekerek, yerel yönetimlerin de bu sürata ayak uydurmasının ve halkın beklentilerine yanıt vermesi gerektiğinin esas olduğunu belirtti.

Mevcut belediye başkanının, tespit yönteminin yanlış olduğunu olduğunu vurgulayan Mağusa Belediye Başkan Adayı İsmail Arter; “10-20 sene önceki Mağusa Halkının ihtiyaçları farklı birşeydi, aradan yıllar geçti teknoloji gelişti, talepler arttı dolayısıyla ihtiyaçların çeşitliliği de artarak devam ediyor. Ancak sayın Oktay Kayalp ihtiyaçların tespitinde yanlış ve çağdışı bir yöntem izliyor” dedi.

“YILLARCA MAKYAJ YAPILDI”

“20 yıldır Belediye başkanlığı koltuğunda oturan arkadaşımız sadece makyaj yaparak Mağusa halkının gözünü boyamayı başardı. Son dönem altı yapı için ilk kez adım atarak belediyecilik yapmaya çalışan eski belediye başkanı bu sınavda başarısız oldu” diyen Gazimağusa Belediye Başkan adayı İsmail Arter, “Gazimağusa alt yapı açısından en geri kalmış Kent Belediyesi konumundan kurtulacak” dedi.

“MAĞUSA’YI ULAŞIMDAN ALTYAPIYA, KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN KÜLTÜREL YATIRIMLARA, SOSYAL POLİTİKALARDAN TURİZME VE ÇEVRE YATIRIMLARINA KADAR MODERN ŞEHİRCİLİK ANLAYIŞI İLE BULUŞTURMA ZAMANI”

DP Ulusal Güçler Gazimağusa Belediye Başkan Adayı Arter, Belediye Başkanı olmak istemenin arkasında yatan gerekçelerinin ne olduğunu anlattı.

Uzun yıllara dayanan deneyim ve tecrübelerini yerel yönetimlerle halkın yaşam kalitesini yükseltmek adına kullanmak istediğine vurgu yapan Arter; “Mağusa tarihi, kültürel zenginlikleri ile ülkemizin en güzel, en önemli kentlerinden biri. Her adımı tarih kokuyor. Ancak kentin ciddi sorunları herkesce malum. Bu kentin bir bireyi olarak Mağusa’nın sorunlarını ve bu sorunların nasıl çözüleceğini iyi biliyorum. Halkımızın da desteği ile kentimizi hak ettiği yerel yönetim hizmetlerinden eksiksiz bir şekilde yararlanması için çok çalışacağım. Tüm bilgi ve birikimimi sonuna kadar kullanacağım. Halka hizmet için göreve talibim” dedi. Gazimağusa Belediye Başkan Adayı İsmail Arter, kent ile ilgili kararları Mağusa’da yaşayanlarla birlikte alacağını, öncelikleri birlikte seçeceklerinin altını çizerek; “Mağusa’yı halkımızın da desteği ile KKTC’nin çağdaş kenti yapacaklarını” söyledi.

Arter: “Gazimağusa’yı; ulaşımdan altyapıya, kentsel dönüşümden, kültürel yatırımlara, sosyal politikalardan, turizme ve çevre yatırımlarına kadar modern şehircilik anlayışı ile buluşturma zamanı” dedi.

İDARİ YÖNDEN BAKTIĞIMIZDA PAYDAŞLARLA, KATILIMCI BİR DÜŞÜNCEYLE BELEDİYENİN İDARE EDİLMEDİĞİNİ GÖRÜYORUZ”

Bugün için Mağusa’da en büyük eksiğin ne olduğunu da açıklayan DP Ulusal GüçlerBelediye Başkan Adayı Arter, idari yönden baktığımızda paydaşlarla, katılımcı bir düşünceyle belediyenin idare edilmediğinin göze çarptığını, başarısızlığın en önemli sebebinin ise yine sivil toplum örgütleri ve mesleki kuruluşlar ile toplumun büyük kesimlerini temsil edenler ve Muhtarlarla istişarelerin yapılmamasından kaynaklandığını söyledi.

“BİZ, SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİMİZ, YETKİLİ MESLEK KURULUŞLARIMIZ, MUHTARLARIMIZ VE HALKIMIZIN TALEPLERİNİ DE GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURARAK KENDİ PROJELERİMİZİ ORTAYA KOYACAĞIZ”

‘Biz ne yapacağız?’ sorusunu da kendi kendine yönlendiren DP Ulusal GüçlerGazimağusa Belediye Başkan Adayı İsmail Arter, her şeyden önce özellikle bölgedeki ihtiyaçları tespit ederken, o bölgede yaşayan insanların genelinin ihtiyacı olan konuları masaya yatıracaklarınaı, muhtarlarla daima istişarede olacaklarını söyledi.

Arter;“Biz, Sivil Toplum Örgütlerimiz, yetkili meslek kuruluşlarımız, Muhtarlarımız ve halkımızın taleplerini de göz önünde bulundurarak kendi projelerimizi ortaya koyarak seçime gidiyoruz, kesinlikle çamur at izi kalsın diye bir siyaset yapmıyoruz” dedi.

“BİRLİKTE YÖNETİM VE TEK MAĞUSA İÇİN ADAY OLDUM”

Birlikte yönetim ve tek Mağusa için aday olduğunu açıklayan DP Ulusal GüçlerBelediye Başkan Adayı İsmail Arter, kentin büyük bir kısmını oluşturan Maraş’ın adeta belediye hizmetlerinden uzak, köy görünümüyle göze çarptığını ve ancak seçim yaklaşında hatırlandığını söyledi.

“MARAŞ’I 20 YILDIR İHMAL EDEN KİM?”

Maraş’a ve Maraş’ta yaşayan halka belediyenin elini uzatmadığının görüldüğünü dile getiren İsmail Arter; “belediye yeterli ve gerekli hizmeti götürmüş olsaydı bugün bölge halkı bu kadar ötekileştirildiğini dile getirmez, isyan etmezdi. ” dedi.

Az ötede sosyal anlamda birçok etkinlik yapılırken kentin büyük bir kısmını oluşturan Maraş’ın bu etkinliklerden mahrum bırakılmasının hakkaniyetle ters düştüğüne dikkat çeken DP Ulusal GüçlerGazimağusa Belediye Başkan Adayı İsmail Arter; “Şimdi Maraş’a MAGEM geldi’ gibisinden haberler yapılarak, belediye başkanı şirin gösterilmeye çalışılıyor.

Yerel yönetimlerde ‘marka’ olduğunu iddia edenlere ve dolayısıyla 20 yıldır Mağusa’da Belediye Başkanlığı yapan Oktay Kayalp’e sormak gerekiyor. Maraş’ı ve Maraş halkını 20 yıldır ihmal eden kim, MAGEM 20 yıldır neredeydi, gelmesi bu kadar zor muydu?” diye sordu.

“OKTAY KAYALP METAL YORGUNU”

20 yıllık görevde kalmış mevcut belediye başkanı Oktay Kayalp’in rutin çöp toplamak ve suyun dışında bölgeye yapmış olduğu sosyal ve kültürel hiçbir faaliyetin olmadığını sözlerine ekleyen Arter, Kayalp’in ‘metal yorgunu’ olduğunu söyledi.

“Sn. Kayalp’i mühendislikte çok sık kullandığımız ‘Metal yorgunu’ deyimi ile tanımlarsak yanlış ve haksız olmayız. Yeni dönemde İyi niyetli olsa bile başarısız olacağı aşikardır. Çünkü 20 yıl gibi uzun bir süre aynı makamda kalmak çok önemli olan konuları yorgunluk halinden önemsememeyi tetikler, varolan sorunların kanıksanmasını sağlar” dedi.

NİÇİN ADAYIM? ADAY OLMAMIN 4 BACAĞI VAR.

• BİRİNCİ BACAK: BELEDİYE, GÖREV VE YETKİLERİNİN BİLİNCİYLE HAREKET ETMELİ

“DEĞİŞİM ŞART!”

DP Ulusal Güçler Gazimağusa Belediye Başkan Adayı İsmail Arter Belediye Başkanlığına aday olmasının 4 bacağı bulunduğunu söyleyerek, birinci adımda belediye başkanının bilinçli hareket hareket etmemesinin kent için hayati önem taşıdığını söyledi.

Konuyu bir örnekle özetleyen Arter, özellikle son yıllarda kentte AB destekli başlatılan büyük bir kanalizasyon çalışmasına dikkati çekerek; “projenin belediye tarafından kontrolünün ve yürütülüşünün iyi idare edilemeyişi, hem zamanında tamamlanmamasına neden oldu, hem de bir takım sıkıntıları da beraberinde getirdi. Bitmeyen çileler vatandaşı, ‘marka şehir’ diye iddia edilenin aksine belediyeyi tartışır hale getirdi” dedi.

Bunun bile tek başına bir başarısızlık örneği olduğuna vurgu yapan Arter, değişimin artık şart olduğunu söyledi.

BİR BELEDİYE ŞEHRİNİN SAHİBİDİR. DOLAYISIYLA ÇAKILACAK ÇİVİDEN DAHİ HABERDAR OLMALIDIR”

İsmail Arter; “Bir belediye şehrinin aslında sahibidir. Şehrin görünümünden tutunda, inşaat ruhsatlarına kadar, belediye görev ve yetkilileri takibinde sorumludur. Dolayısıyla çakılacak çividen dahi haberdar olmalıdır” dedi.

• İKİNCİ BACAK:

İkinci bacağın teknik yönden gerekenin yapılmadığını savunan Arter, teknik yönden projelerin uygulanmasında yeterli titiz çalışmaların yapılmadığının görüldüğüne dikkat çekti.

• ÜÇÜNCÜBACAK: ADALETLİ HİZMET“BİZ DİYORUZ Kİ, HİZMETLER ADALETLİ DAĞITILACAKTIR”

Aday olmasındaki üçüncü bacağın Vergi/Hizmet dengesinin oluşturduğuna dikkati çeken Arter; “Büyük ve alt yapı projelerinin finans kaynağı bellidir. (TC Yardım Heyeti veya AB) Bunun dışında halkın ödemiş olduğu vergilerin hizmete dönüştürülmesinde,  hizmetlerin adaletli paylaşılmadığını görüyoruz. Bu nedenle biz diyoruz ki, hizmetler adaletli dağıtılacaktır” diye konuştu.

• DÖRDÜNCÜ VE SON BACAK; SİYASİ YAKLAŞIM

Özellikle Belediyecilikte siyasetin hiç yer almaması gerektiğine vurgu yapan İsmail Arter; “Seçim dönemi bir partiyi temsilen aday olursunuz ama belediye Başkanı siyasi rozetini seçim sonrası görsel değil, kalben çıkarması, siyasetten arınması gerekir. Kapıdan her giren vatandaşa adaletli davranmak esastır. Ancak mevcut yönetimin ‘bana oy veren –vermeyen’ diye vatandaşımızı ötekileştirdiğini görüyor ve üzülüyoruz” dedi.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI  NASIL OLMALI ?

“ÖLÇÜMÜZ HAKKANİYET VE ADALET”

Bir belediye başkanında olması gereken vasıfları da sıralayan DP Ulusal Güçler Gazimağusa Belediye Başkan Adayı İsmail Arter; “Öncelikle kentini ve insanını tanıması gerekli. Ben değil Biz anlayışında bir yönetim kabiliyeti olmalı. Ekip ruhuna ve birliğine inanmalı, beyin takımı güçlü olmalı. Hizmette tek ölçümüz Hakkaniyet ve Adalet” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA