19 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa22°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele22°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara22°C

İSKOÇLAR TAMAM MI DEVAM MI KARARINI OYLUYOR

İskoçlar tamam mı devam mı kararını oyluyor

19 Eylül 2014 Cuma 17:30

İskoçya’da İngiltere’den ayrılıp ayrılmama kararı için sabah saat 7’de başlayan referandumda son gelen bilgilere göre toplam 4 milyon seçmenin 600 bini oylarını kullandı. Halkın oy merkezleri önünde oylarını verebilmek için uzun kuyruklarda sıra beklediği görüldü.

İskoç hükümetinin başbakanı Alex Salmond da ailesiyle bilikte oyunu kullanmak için İskoçya’da doğup büyüdüğü kasabadaydı.

“Hayır” kampanyası yürüten eski İngiltere Başbakanı Gordon Brown da bu sabah oyunu kullandı.

Ayrılmanın sonuçlarının herkes için ağır olacağı görüşünde olan İngiltere’nin eski Maliye Bakanı Alistair Darling de bu sabah oyunu kullananlar arasındaydı.

Oyunu bağımsızlığa “evet” lehinde kullanan İskoçyalı bir kadın: “İskoçya’nın bağımsızlığına kavuşmasını çok istiyorum. Sosyal adaletin daha iyi olduğu, zengin ve fakir arasındaki gelir farkının çok olmadığı bir İskoçya arzusundayım.” dedi.

Ayrılığa “hayır” diyen İskoçyalı bir erkek ise şunları söyledi: “ ‘Evet’ kampanyası yapanları kazandıkları takdirde nasıl bazı şeyler yanlış gidebilir konusunda yeteri kadar inandırıcı bulmuyorum. Onlara göre herşey problemsiz toz pembe olacak.”

“Evet” kampanyası yürütenler bunu çantada keklik gibi görmelerine rağmen son gelen yoklamalara göre “evet ve “hayır” oyları başa baş gidiyor.

Tüm dünya 307 yıllık birlikteliğe tamam mı devam mı sorusunun Cuma sabahı açıklanacak cevabını büyük bir merakla bekiyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA