29 Mart 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa26°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C

İSKELE’NİN ADI “İLÇE”

İskele’nin adı “ilçe”

23 Mart 2014 Pazar 14:29

İskele, 18 yıldan buyana ilçe ama o günden bu güne bir çivi bile çakılmadı

 İskele’nin adı “ilçe”

İskele 18 yıl önce, 1996 yılında Güzelyurt ile birlikte ilçe oldu. İskele İlçe olmasının üzerinden uzun yıllar geçmesi rağmen İskeleli vatandaşlar durumdan şikayetçi. İskele’nin ilçe olmasına rağmen işlerini hala Gazimağusa ve Lefkoşa’da yapmak zorunda olan yurttaşlar İskele’ye bir an önce devlet dairelerinin gelmesi talebinde bulundu.

İskeleliler ne dedi?

Bekir Türk (Esnaf) :

Hayatımızda hiçbir şey değişmedi. Bütün açılan daireler İskele’nin dışına kuruldu İskele’nin esnafına bir katkısı olmadı. Hiçbir şey değişmedi. Yani aynı tas aynı hamam.

Hüseyin Güney :

Olacak olan işler 30 sene sonra oluyor. İskele 18 sene önce ilçe oldu ama ilçede olması gereken hizmetleri hala bekliyoruz. Bu hesaba göre bizim gerçek bir ilçe olmamız için 12 sene daha beklememiz gerekecek

Hasan Çakal:

Hayatımız aynı devam ediyor. İskele’ye vergi dairesi geldi, esnafı Mağusa’ya gitmeden kurtardı. Buraya Tapu dairesi gelmesi lazım. Bir tapu işi için Mağusa’ya Lefkoşa’ya gitmek zorunda kalırsınız. Bir müracaat edersin yerin ölçülecek.bir yıldır gelmezler. Devlet daireleri buraya gelmeli. Mesela hastane de gece doktor yok. Gece bir şeyin olsa Mağusa’ya gitmek zorunda kalıyoruz.

Mustafa Yıldız (Esnaf):

Hastane yapıldı polis müdürlüğü vergi dairesi geldi. Hayatımızda değişen bir şey olmadı yine bir işimiz olduğunda ya Mağusa’ya ya da Lefkoşa’ya gitmek zorunda kalıyoruz. İskele’ye yakışan bir polis müdürlüğü ve itfaiye oldu. Hastane de ise geceleri doktorumuz yoktur.

Mehmet Başaran (Esnaf):

Hayatımızda hiçbir değişiklik olmadı. Hiçbir fakrını görmedik. Köy gibi yaşıyoruz. Vergi dairesi açıldı o da yarım yamalak doğru düzgün bir işlem yapıldığı yok. Doğru düzgün hastanemiz yok. Hastane var ama doktor yok.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA