İSKELE'DE ESNAF BİRBİRİNE GİRDİ...
KKTC’de İskele Bölgesi’nde çekimleri süren Reis filmi ekibi ile esnaf karakolluk oldu. Çekimlerin belirtilen tarihten daha uzun sürmesi, bölgedeki bazı esnafı çileden çıkardı.

05 Şubat 2016 Cuma 16:15
Filmin yapımcısı Ali Avcı da çareyi esnafa para dağıtmakta buldu. Geçtiğimiz günlerde bir restoran sahibi ile set ekibinden bazı kişilerin de yumruk yumruğa birbirine girdiği öğrenildi.
Erdoğan’ın hayat hikayesini konu alan Reis filmi çekimleri İskele bölgesinde sürüyor. Film çekimleri nedeniyle bölgede bazı sokakların kapatılması bölge esnafı ile film ekibi arasında zaman zaman tartışmalara neden oluyor.
Son olarak geçtiğimiz günlerde kapatılan Ebe Günay Hanım Sokak'taki esnaf, bu uygulama nedeniyle işlerinin azaldığı gerekçesi ile yapım ekibi ile tartışma yaşadı. Açıklama yapan bölge esnafı, geçtiğimiz günlerde bir restoran sahibi ile set ekibinden bir kişinin yumruk yumruğa birbirine girdiklerini söyledi.
Yaşanan olayda set ekibinden bir kişinin menajeri ile birlikte çay içtiği esnada, restoran sahibinin "Lanet olsun bizi mağdur ettiler, bizlerden hiçbir şey de almıyorlar" demesi üzerine set ekibinden aynı kişinin ‘daha geçtiğimi gün size 3 bin 4 bin lira para ödedim. Allah'ından kork’ demesi üzerine restoran sahibi ile yumruk yumruğa birbirine girdiklerini kaydetti.
İsmini vermek istemeyen esnaf, “Yaşanan kavgaya polisin müdahale etmesi üzerine tarafların birbirlerinden şikayetçi olmaması sağlandı ve iki taraf da ara ara bu şekilde yatıştırılıyor” dedi.
“YAPIMCI, ESNAFA 25 BİN TL DAĞITTI” İDDİASI
Bu arada bölge esnafının kendilerine söylenen tarihlerin uzatıldığı ve giderek zarar boyutlarının arttığı gerekçesiyle polis karakoluna giderek zaman zaman şikayette bulunduğunu da öğrenildi. İki tarafın da birbirinden şikayetçi olmaması için orta yolun bulunulduğu ifade edilirken, yapımcının İskele Belediye Başkanı’na esnafın kazançlarına göre ayrılması ve bu süre zarfında şikayetçi olmamaları için ödenmek üzere 25 bin lira verdiği iddia edildi.
Ancak bu yöntemin de başarılı olmadığı bazı esnaflarca açıklanırken, kimi esnafın kazancının altında olduğu gerekçesi ile tatmin olmadığı belirtildi. Bölgedeki bir taksicinin ve kendisine verilen bin 500 lirayı Kanser Hastaları Derneği’ne bağışladığı da aktarıldı.
Öte yandan, yapımcı Ali Avcı’nın Kıbrıs’ta 3 film projesi ile geldiği, yaşanan bu sorunlar nedeniyle de bunlardan vazgeçtiği öğrenildi. Avcı’nın olayın duyulmaması içinde bölge esnafından ricada bulunulduğu bildirildi.
Esnafın sürekli şikayet etmesi ve yapımcının olayın medyaya yansımaması için ricada bulunması da işe yaramadı. 'Kıbrıs' gazetesine yansıyan habere göre de kavga sonrasında taraflar karakola giderek ifade verdi. Herhangi bir mahkemelik durum olmadığı öğrenilirken, esnafın, bir ay sürecek film çekimi nedeniyle mağdur olduğu iddia edildi. Bir esnaf, KIBRIS'a yaptığı açıklamada, "İş yerlerimizin olduğu sokağa araç giremediği için işlerimiz düştü. Mesele budur." dedi.
kaynak:gazete360.com
Gençler Şampiyonu İsmet Hüryol Kuzey Kıbrıs Bilardo Federasyonu tarafından organize edilen 2025-2026 Gençler 1. Ayak bilardo turnuvası başladı.15 Aralık 2025 Pazartesi 09:57DİĞER SPORLAR
Erhürman-Hristodulidis görüşmesinin detayları Rum basınında: 5+1 yeni yıla kaldıErhürman ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in ortak açıklamasında, Kıbrıs Türk tarafının Güvenlik Konseyi kararları çerçevesine geri döndüğü kaydedildi; 2020’den bu yana ilk kez iki tarafın uzlaşısıyla bu kararlara atıf yapıldı.15 Aralık 2025 Pazartesi 09:54KIBRIS SORUNU
İstatistik Kurumu, Mesarya’da adres güncelleme çalışmalarına başlıyorBaşbakanlığa bağlı KKTC İstatistik Kurumu, Hanehalkı Bütçe Anketi çalışmaları kapsamında başlattığı adres güncelleme çalışmalarına yarın Mesarya Belediyesi sınırları içinde devam edecek.15 Aralık 2025 Pazartesi 09:53KIBRIS
Öğretmenler Başbakanlıkta eylem yapacakKTOEÖS, eğitimde sorunlara dikkat çekmek için Başbakanlık önünde eyleme gidecek15 Aralık 2025 Pazartesi 09:47KIBRIS
Elon Musk, Kıbrıslı AP vekili Fidias’ı AB başkanlığı için önerdiTesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, Rum Avrupa Parlamentosu Milletvekili Fidias Panayiotou’nun Avrupa Birliği Başkanı olması gerektiğini önerdi.15 Aralık 2025 Pazartesi 09:46KIBRIS
Karşıyaka’da bulunan cansız bedenin Hatay’da kaybolan balıkçıya ait olduğu ortaya çıktı!Karşıyaka’da dün saat 13.30 sıralarında deniz içerisindeki kayalıklarda bulunan cansız bedenin, Türkiye’nin Hatay ilinde 13 gün önce kaybolan balıkçı Refik Sahillioğulları’na ait olduğu belirlendi.15 Aralık 2025 Pazartesi 09:45KIBRIS
Bugün hafif sağanak yağış bekleniyorRapora göre, en yüksek hava sıcaklığının iç kesimler ile sahillerde 18–21 derece dolaylarında seyretmesi bekleniyor.15 Aralık 2025 Pazartesi 09:44HAVA DURUMU
Bütçe görüşmeleri sürüyorCumhuriyet Meclisi Genel Kurul’u bugün bütçe görüşmelerine devam edecek.15 Aralık 2025 Pazartesi 09:43KIBRIS
Döviz haftaya nasıl başladı?Döviz haftaya nasıl başladı? Dolar, son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı.15 Aralık 2025 Pazartesi 09:42PARA BORSA
FIBA İnstagram hesabından KKTC Basketbol Unilig organizasyonundan bir pozisyon paylaştıFIBA İnstagram hesabından KKTC Basketbol Unilig organizasyonundan bir pozisyon paylaştı14 Aralık 2025 Pazar 22:08BASKETBOL
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.