24 Nisan 2024
  • Lefkoşa31°C
  • Mağusa28°C
  • Girne26°C
  • Güzelyurt30°C
  • İskele28°C
  • İstanbul23°C
  • Ankara27°C

İSKELE BOĞULDU!

İskele boğuldu!

31 Mart 2014 Pazartesi 11:56

Topçu köyde çıkan ve Kalecik’le Karpaz’dan görülebilecek kadar büyüyen yangını bölge sakinleri “yanardağ patlamasına” benzetti… yangından çıkan zehirli dumanlar tüm bölgeyi etkisi altına aldı…

 

İskele Bölgesi’de Topçuköy’de çöplük alanda meydana gelen yangın, bölgeyi zehirli dumana boğdu. Yangına Karayolları Dairesi ekipleri müdahale etti.

İskele Çöplüğü olarak bilinen yerde, dün saat 14.00 sıralarında başlayan ve fırtınanın etkisiyle yayılan yangın güçlükle kontrol altına alındı.

Kalecik ve Karpaz’dan görülecek şekilde büyüyen yangını, bölge sakinleri ‘yanardağ patlamasına’ benzetirken, göz gözü görmeyecek şekilde dumanın yayıldığı ve bölgede ciddi derecede hava kirliliğine neden olduğu bildirildi.

Karayolları müdahale etti

Belediye’nin, Karayolları Dairesi’nden yardım talep etmesi üzerine, Lefkoşa Karayolları Dairesi ekiplerinin, bölgeye gönderdiği ekip ve araçlarla yangına 2 saat içerisinde müdahale edildiği bildirildi.

“Çöplük ıslah edilmeli”

Yangına 2 tır, 2 paletli iş makinesi ve 2 de escortla müdahale edildiği belirtilirken, Lefkoşa Karayolları Dairesi Müdürü Hasan Nihat Erduran, “O bölgedeki bir yangına 2 saatin içinde müdahale edebilecek başka hiçbir kurum yoktur” dedi.

Yangının ardından bölge zehirli dumanın etkisi altında kalırken, bölge sakinleri ise, İskele Çöplüğü’nü ‘Dikmen Çöplüğü’ne benzeterek, çöplüğün ıslah edilmesi gerektiğini söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA