28 Mart 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa24°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele24°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara21°C

İŞADAMI YÜZMEZ, YÜZDÜRÜR!

İşadamı yüzmez, yüzdürür!

17 Temmuz 2014 Perşembe 14:50

Alper sunacogluMilli sporcular dururken, iş adamının yüzme maratonuna soyunması tepki aldı

Türkiye’nin gururu olan rekortmen yüzücü, adını Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdırmak için İzmir- Yunanistan arasında 320 kilometreyi kafessiz yüzerek kendi rekorunu egale etme hayalini maddi imkânsızlıklar nedeniyle gerçekleştiremezken, sırf halka mesaj vermek için bir işadamının yüzme maratonu girişimini adaletsiz buldu.

Türkiye ile Yunanistan arasında 320 kilometre yüzmek için resmi prosedürü tamamlayan ancak sponsor bulamayan rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu, halka mesaj vermek için uzun mesafe yüzme girişimine hazırlanan işadamı Vakkas Altınbaş’a açık çağrıda bulundu. 

Sunaçoğlu, “40 saatlik bir macera için 150 Bin dolar harcayacağına, 80 bin TL’ye bize destek olsun 14 gün boyunca dünya medyasının ve Guinness gözlemcilerinin nezaretinde dünyaya Türk denizlerinden mesaj verelim. Kendisi de 320 km maratonda 80 km yani bir Kıbrıs mesafesinde bana eşlik eder, bir taşla iki kuş vururuz” teklifinde bulundu.

Milli rekortmen Alper Sunaçoğlu, dünya rekorunu kırmak için, Kıbrıs’ın hem Türk hem Rum zenginlerine, hem de İngiltere’de yaşayan Kıbrıslılara da çağrıda bulunarak, destek istedi.

AW000368Rana SARRO/ Detay Gazetesi

Türkiye’den KKTC’ye, Mersin’den Suriye’ye yüzerek geçen İstanbul Boğazı ile Çanakkale Boğazı arasında da kulaç atan Alper Sunaçoğlu, Ağustos ayı sonunda İzmir Kuşadası’ndan Atina’ya yüzmek ve dünya rekorunu kırmak için sponsor arıyor.

Milli yüzücünün sponsor sıkıntısı sürerken, iş adamı Vakkas Altınbaş’ın Türkiye’den Kıbrıs’a yüzme işine soyunması, Türkiye’nin rekor sahibi milli yüzücüsü Alper Sunaçoğlu’nun tepkisine neden oldu.

Alper Sunaçoğlu, Türkiye’deki yatırımcılara Kuzey Kıbrıs’a yatırım yapmaları mesajını vermek için Türkiye’den Kıbrıs’a yüzmeyi düşünen Altınbaş Holding Başkanı Vakkas Altınbaş’a, “Spor işini sporculara bırakıp, bir işadamı olarak kendisinin sponsor olması” gerektiği çağrısında bulundu.

“Bu parayla ben okyanusu bile geçerim”

Vakkas Altınbaş’ın Türkiye’den Kıbrıs’a yüzmek için 150 Bin dolar harcayacağı açıklamaları üzerine Sunaçoğlu, “2010 yılında Kıbrıs’a yüzdüğümde, 12 Bin TL masraf etmiştim. Bu parayı bana versin, ben okyanusu bile geçerim” dedi.

Vakkas Altınbaş’ın kamuoyuna mesaj verme yönteminin yanlışlığına dikkati çeken Rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu, Kıbrıs’ın Türkiye’ye yüzme mesafesi kadar yakın olduğu mesajını vererek, Türkiye’deki yatırımcılara Kuzey Kıbrıs’a yatırım yapmaları çağrısında bulunmak için Anamur’dan Girne’ye yüzme girişiminin yanlışlığına işaret etti.

“Halka öyle mesaj verilmez, böyle verilir”

Alper Sunaçoğlu, dünya rekorunu kırma hedefinde olan yüzücüleri desteklemek yerine, geçen yıl yüzme öğrenen bir işadamının Türkiye’den Kıbrıs’a yüzme girişiminin yersiz olduğu, bunun yerine, bu alanda başarılı yüzücülerin desteklenerek, halka mesaj verilmesi gerektiği üzerinde durdu.

“150 Bin dolar harcayacağına, 80 bin TL’ye bize destek olsun”

Milli rekortmen Sunaçoğlu, “Gerçekten sporla mesaj vermek istiyorsa bıraksın, sporu sporcular yapsın. Bir işadamı olarak kendisi bize sponsor olarak destek olsun. Kıbrıs’a 40 saatlik bir macera için 150 Bin dolar harcayacağına, 80 bin TL’ye bize destek olsun 14 gün boyunca dünya medyasının ve Guinness gözlemcilerinin nezaretinde dünyaya Türk denizlerinden mesaj verelim. Kendisi de 320 km maratonda 80 km yani bir Kıbrıs mesafesinde bana eşlik eder bir taşla iki kuş vururuz. O Kıbrıs’a kadar yüzebildiğini kontrol etmiş olur, ben de Ege Denizi’nde 320 km yüzer, dünya rekoru kırarım. Altınbaş da rekorumun ortağı olur” teklifinde bulundu.

Milli rekortmen Alper Sunaçoğlu, dünya rekorunu kırması için, Kıbrıs’ın hem Türk hem Rum zenginlerine, hem de İngiltere’de yaşayan Kıbrıslılara çağrıda bulunarak, destek istedi.

Alper sunacoglu3“İlle de yüzeceğim diyorsa… Buyur gel Vakkas Ağam gel beraber yüzelim!”

Alper Sunaçoğlu, buna karşın tüm güzergâh boyunca arzu edilmesi durumunda Altınbaş’a eşlik etmeye hazır olduğunu da yineledi ve “İlle de yüzeceğim diyorsa, gelsin beraber Ege Denizi’ni yüzüp, önce Atatürk’ün doğduğu evde, sonra da Anıtkabir’de huzuruna çıkalım… Ya da gerçekten magazin haber değil ise iş insanımıza benimle beraber İzmir Atina arasında yüzerek rekor kırmayı da teklif ediyorum. Denenmişi denemeye gerek var mı? Kıbrıs’ın yüzme mesafesinde olduğunu 1974’te milli yüzücü Ersin Aydın üstadım, hocam, 34 saatte kafesle yüzerek ve yine, 2010 yılında ise ben 26 saat 15 dakika sürede kafessiz yüzerek zaten ispat ettik. Rekoru kırdık. Ege denizinde şu an rekor yok. Buyur gel Vakkas Ağam beraber İzmir’den Atina’ya yüzelim!” dedi.

Vakkas Altınbaş’ın, Mersin Anamur’dan Kuzey Kıbrıs Girne’ye yaklaşık 40 saat sürecek yüzme maratonunu, özel olarak yaptırılan bir kafes içinde gerçekleştirme girişimi üzerine, kendisinin Anamur-Girne arasını 26 saat 15 dakikada yüzerek adaya geldiğine dikkat çekti.

Milli rekortmen Sunaçoğlu, Mersin Anamur’dan Girne’ye yaklaşık 40 saat sürecek yüzme maratonunu, özel olarak yaptırılan bir kafes içinde gerçekleştirecek olan Vakkas Altınbaş’ın, bu yönteminin de şaibeye neden olacağına da işaret etti ve şaibe oluşmaması için kendisinin kafes kullanmadığını da hatırlattı.

Bilindiği gibi, özellikle Türkiye Kıbrıs arasını yüzerek geçmeye çalışan yüzücülerin, ‘kanal’ denen alanda zorlanıldığı ve burada dalgaların 2-3 metreye ulaştığı, özellikle geceleri bu yüzüşün çok çetin geçtiği ifade ediliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA