28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele20°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

İRSEN KÜÇÜK İSTİFASINI VERDİ

İrsen Küçük İstifasını Verdi

06 Haziran 2013 Perşembe 09:20

irsen_kucuk12[1]UBP Genel Başkanı Başbakan İrsen Küçük saat 15.00'te Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na giderek, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile bir araya geldi.

Görüşme basın mensuplarına kapalı gerçekleştirildi.

Görüşme yaklaşık 10 daKika sürdü.

UBP Genel Başkanı Başbakan İrsen Küçük görüşme sonrasında şu açıklamayı yaptı: "Kısa bir süre önce UBP'den 8 milletvekili muhalefetle işbirliği yaparak kendi kurmuş oldukları hükümeti düşürmek için muhalefetle birlikte güvensizlik önergesine imza atmışlardır.

Süreç tüzüğümüze göre özellikle basın önünde işlenen bir suçun savunması için en az bir hafta süreye gerek duyulmaktadır. Bu arkadaşlarımıza da 7 gün süre verilmiştir. Ancak 8 eski UBP'li milletvekili partilerinden istifa edip Demokrat Parti'ye katılmışlardır. Bu arkadaşlarımız yeni DP milletvekili olarak göreve devam edeceklerdir.

2009 seçimiyle oluşan Meclis iradesinde büyük değişiklikler olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun Başbakanlığı'nda 26 milletvekili Erturğruloğlu'nun ayrılmasıyla azınlığa düşmüştür. Benim görevi devraldığım Mayıs 2010'da UBP'nin azınlık hükümeti oluşturdğunu biliyorsunuz. O dönemden itibaren partilerdeki sayısal değişiklikler süre gelmiş, benim başkanlık dönemimde UBP 30 milletvekiline ulaşmış, nihayetinde de 8 vekil bizden ayrılmıştır.

2009 idaresi, halkın temsiliyeti aritmetik olarak duruyor ama siyasi olarak ortadan kalkmıştır. Bu iradenin yeniden tecelli edilmesi için erken seçim önerisi verilmiştir.

İlgili komitemizde öneri görüşülmüş, UBP iile CTP'nin oybirliğiyle almış olduğu kararla 28 Temmuz'da yapılması öngörülmüş ve bunu parlamento da onayamıştır.

Güvensizlik Önergesi sonucu da bu durum ortaya çıkmıştır. Anayasal görevimin bir parçası olarak hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı'na sundum.

Temennimiz bundan sonraki süreçte anayasal çerçeveden çıkmadan halkı hükümetsiz bırakmayacak şekilde adım atması önemlidir. Bu süreci adım adım takip edeceğiz."

Yeni hükümeti kurma görevi veirlene dek Küçük hükümeti görevde kalacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA