29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

İRAN’DAN KERRY’NİN AÇIKLAMALARINA TEPKİ

İran’dan Kerry’nin açıklamalarına tepki

22 Şubat 2014 Cumartesi 06:55

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Zarif, ABD’li mevkidaşı Kerry’nin nükleer müzakerelerle ilgili son açıklamalarına, “Gerçekleri çarpıtarak güven inşa edilmez” sözleriyle tepki verdi.

TAHRAN

İran Dışişleri Bakanı  Muhammed Cevad Zarif, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Birleşik Arap Emirlikleri (BEA) ziyareti sırasından yaptığı, “Cenevre’deki nükleer müzakerelerde 5+1 ülkelerinin anlaşmaya vardığı, anlaşmayı kabul etmeyen tarafın İran olduğu” yönündeki sözlerini, “Bazı diplomatlar, farklı soru ve muhataplar karşısında veya ev sahibi ülkenin endişelerini gidermek için bazen olayları olduğundan farklı bir şekilde aktarabiliyor. Elbette onların tavırlarındaki bu tutarsızlık yine onlara olan güvenin zedelenmesiyle sonuçlanıyor” şeklinde değerlendirdi.

“Halklar, bazı dışişleri bakanlarının medyaya da yansıyan tutum ve açıklamaları neticesinde müzakerelerde sorunun hangi tarafta olduğuna şahit oldu” ifadesini kullanan Zarif, “Ancak gerçekler çarpıtılarak ne güven inşa edilir ne de itibar elde edilir” dedi.

Zarif, “Ben iyimser bir insanım. Batının, İran halkının kendilerine verdiği diyalog fırsatından yararlanmalarını umuyorum. Müzakerelere ciddi bir iradeyle yaklaşarak hala bu fırsattan yararlanabileceklerini umuyorum. Bu tür açıklamalar gerçekleri değiştirmez ve müzakerelerde karşılıklı güvenin inşa edilmesine katkı sağlamaz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA