IPHONE 7 İLE İLGİLİ ŞOK DETAYLAR
iPhone 7'nin tanıtımına sadece 1 ay kala, özellikleri, yazılımı ve detayları hemen hemen belli oldu.

09 Ağustos 2016 Salı 10:15
Apple, 2014’teki iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile büyük ses getirdi. Şirketin akıllı telefonları, tüm dünyada yüz milyondan fazla satarken adeta fenomene dönüştü. Bunda öne çıkan başarı noktaları şüphesiz tasarım ve donanım özelliklerinde sunulan yenilikler oldu. Öncelikle 4 inç ve etrafındaki ekran boyutlarının 5 inç civarına çıkarılması, daha zarif bir görünüm ve gerek işlemci, gerekse kamera komponenteleri açısından başarılı bir yapının sunulması önemliydi.
2015’te ‘S’ serisi modeller geldi; iPhone 6s ve 6s Plus, öncül modellere göre küçük ama önemli farklılıklar ortaya koyarak yine hatrı sayılır satış başarısına imza attılar. Şimdi ise gözler 2016 sonundaki iPhone’larda. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus, yılın merakla beklenen akıllı telefonlarından ikisi, bizler de tanıtımına sayılı gün kala bu önemli modellere ilişkin basına sızan bilgileri, iddia ve analizleri derledik. Elbette nihai özelliklerden söz etmeyeceğiz, ancak birazdan okuyacaklarınızın yeni iPhone’ların kuvvetle muhtemel özellikleri olacağını belirtelim. Başlıyoruz…
Yeni tasarım
Apple’ın iPhone 5 ve 6 arasındaki ‘devasa’ tasarım farklılıkları büyük ses getirdi. Beklentiler iPhone 7 için de ciddi değişikliklerin söz konusu olması yönünde, ancak göstergeler ve gelen haberlere göre durum ciddi bir değişime işaret etmiyor. iPhone 6 hattındaki tasarım argümanlarının yoğun şekilde uygulandığı bir seri olarak iPhone 7. Elbette bazı farklılıklar gündemde…
İlk olarak cihazın altında bir kulaklık girişinin olmayacağı neredeyse kesin. Burada çok büyük bir olasılıkla sadece Lightning girişi olacak ve kulaklık için de yine bu port kullanılacak.
Cihazın ön yüzüne gelindiğinde ise merak edilen soru ekranın çerçeveleri; göstergeler iPhone 6’ya göre daha ince çerçeve yapısının söz konusu olmadığı noktasında birleşiyor. Ayrıca ekran boyutlarının da 4,7 ve 5,5 olacağı, özetle öncül modelden bir farkın olmayacağı iddia ediliyor.
Arka kısım ise son derece farklı. iPhone 7 serisinin ayırt edici kısmı burada. İlk olarak arka yüzde hem alt hem de üstteki dikey anten çizgilerinin iPhone 7’de beklenmediğini, anten yapısının cihazın köşelerine kaydırılacağını belirtelim. Çok sayıda fotoğraf ve video ile desteklenen bu durum, iPhone 7’yi daha şık bir görünüme kavuşturacak gibi görünüyor.
Öte yandan cihazın kamera sisteminin de değişeceği, çift kameranın söz konusu olduğu ve yapının büyüyeceği öne çıkan bilgiler arasında yer alıyor. Son olarak gövdedeki inceliğin çok az da olsa artacağı ve daha siyah tonlarda bir renk seçeneğinin geleceği de iddia ediliyor.
Üç iPhone 7 modeli gelebilir
iPhone 7 ve 7 Plus’ın yanı sıra bir de iPhone 7 Pro modeli iddiaları söz konusu. Çin kaynaklı iddia, Pro modelinin 256 GB’lık dahili depolama alanı ile geleceği şeklinde son derece ilgi çekici bir tanımlama da içeriyor. Ayrıca iPhone serisinin artık 16 GB’tan değil 32 GB’tan başlayacağı da iddialar arasında.
Kulaklık girişine elveda mı?
Apple’ın kulaklık konudunda radikal bir adım üzerinde durduğu yönünde güçlü emarelere tanıklık edildi. 2015 sonunda iyiden iyiye yükselen seslerde gelen iPhone 7’de kulaklık girişinin olmayacağı iddiası, artık neredeyse kesinleşmiş bir hal aldı. Aynı zamanda şarj ve veri transferi özelliği de sunan Lightning, artık kulaklıklar için de giriş kısmı halini alacak gibi. Tüketici açısından durumun ortaya çıkaracağı en önemli sorun ise eski kulaklıkların ayrı bir aparat olmaksızın iPhone 7’ye takılamaması. Apple, daha önce MacBook modelinde USB portuna yer vermeyerek kullanıcıların ayrı bir aksesuar almasını gerekli kıldığı gibi, kulaklık konusunda da benzer bir durumu ortaya çıkacağa benziyor. Elbette dileyen kullanıcılar, iPhone 7’nin yeni kulaklığını sorunsuz şekilde kullanabilir.
Donanım
32, 64 ve 128 GB depolama kapasitesine sahip olacak şekilde üç ayrı model beklentisi var. SanDisk tarafından geliştirilen depolama birimlerinin yanı sıra 3 GB RAM’e sahip 32 ve 64 GB modeller ile 4 GB RAM’li 256 GB alternatif söz konusu.
Ekran tarafında ise LCD kullanılacak. OLED ekran için tüketicilerin bir sene daha beklemesi gerekli; göstergeler iPhone 7s’te OLED ekran teknolojisinin kullanılacağı yönünde. Yeni A10 işlemci, yeni home ve 3D parmak izi sensörü ve 250 mAh daha büyük pil de beklentiler arasında. Yeni pil kapasitesi sayesinde iPhone 7 serisinin hızlı şarj özelliğine ek olarak 1 saat daha fazla şarj dayanıklılığı vaat edeceği belirtiliyor.
Öte yandan en büyük merak konusu şüphesiz kamera. Apple’ın iPhone 7 ile oldukça güçlü bir kamera teknolojisini sunmasına kesin gözüyle bakılıyor. iPhone 6s’te geliştirilen ön kameranın 7’de çok daha ileri seviyeye taşınması beklenen bir olasılık. Özellikle canlı yayın uygulamalarındaki yükseliş ve Pokemon GO gibi kamerayı gerekli kılan mobil uygulamaların gördüğü ilginin iPhone kameralarını çok daha ileri seviyede sunma yönünde atılacak adımların kaynakları arasında yer aldığını belirtelim. 16 MP arka ve 8 MP ön kamera beklentisi, arka kamerada 4K video kaydı, önde Full HD video kaydı özelliklerinin yanı sıra lazer otofokus, yazılım tarafında geliştirmeler, vb. beklenmekte.
Apple’ın merakla beklenen akıllı telefonları, iOS 10 ile birlikte gelecek. Beta sürümleri ile heyecan uyandıran mobil işletim sisteminin iPhone 7 kullanımında keyif katsayısını artıracağına şüphe yok.
Ve fiyatlar
Kuşkusuz bu konu merak katsayısının tavan yaptığı noktaların başında. Apple, iPhone 6’da dikkat çekici bir fiyatla kullanıcıların karşısına çıkmıştı. 2500 TL olan giriş seviye model (16 GB) fiyat etiketi, kısa süre sonra döviz kurlarında yaşanan dalgalanma etkisiyle 2800 TL’lere kadar gelmişti. Ardından fiyat tabanı bu oldu, 2015 modellerinde de bu görüldü. 2016’da ise döviz kurları maalesef daha da yukarı tırnanmış durumda. 3000 TL’nin 16 GB için söz konusu olması kimseyi şaşırtmamakla birlikte baz modelin 32 GB olarak sunulma ihtimali işi daha da karmaşık hale getiriyor. En nihayetinse ise giriş seviyede iPhone 7 satın almak isteyen potansiyel kullanıcıların 3000 TL civarı bir bütçeyi ayırmaları gerekecek gibi görünüyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Japonya'da internet hızı rekoru kırıldı: Netflix’in arşivi 1 saniyede 30 kez indirilebiliyorJaponya’daki Ulusal Bilgi ve İletişim Teknolojileri Enstitüsü (NICT) ile Sumitomo Electric Industries araştırmacıları, dünyanın en hızlı internet bağlantısını kurarak 1.02 petabit/saniyelik veri aktarım hızına ulaştı.11 Temmuz 2025 Cuma 21:46TEKNOLOJİ
Giyilebilir güneş panelleri tanıtıldıJaponya’daki Expo 2025 fuarında tanıtılan ultra ince ve esnek güneş panelleri, giyilebilir teknolojiye dönüştü. Boya kadar hafif bu paneller, güneş ışığıyla çalışan serinletici yeleklere entegre edilerek sıcak havalarda çalışanlara destek sağlıyor.11 Temmuz 2025 Cuma 20:47TEKNOLOJİ
Yılmaz: Ambargoları dijital dönüşümle aşacak, KKTC’yi dünyaya son teknolojilerle açacağızTürkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Ambargoları dijital dönüşümle aşacak, KKTC’yi dünyaya son teknolojilerle açacağız" dedi.11 Temmuz 2025 Cuma 18:53KIBRIS
T&T, KKTC hazinesine 306 milyon 356 bin 590 TL ödeme yaptıErcan Devlet Havalimanı İşletme Hakkı Devir Sözleşmesi gereği, T&T Havalimanı İşletmeciliği şirketi kamuya olan mali yükümlülüklerini kesintisiz olarak yerine getirmeye devam ediyor.11 Temmuz 2025 Cuma 18:41KIBRIS
Başbakan Üstel: Kuzey Kıbrıs artık Dijital Ada ve Bilişim Adası olarak anılacakBaşbakan Ünal Üstel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye Cumhuriyeti ile imzaladığı “Fiber Dönüşüm Protokolü”nün ülkeyi “Dijital Ada ve Bilişim Adası” vizyonuna taşıyacağını belirterek, projenin bir yıl içinde geniş bir kesime evden eve fiber optik11 Temmuz 2025 Cuma 17:31KIBRIS
Erhürman: Cumhurbaşkanlığı, sorunlara çözüm üreten bir yer olacak, öncülük edecekCumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı olacağı açıklanan Tufan Erhürman, “Cumhurbaşkanlığı, sorunlara çözüm üreten bir yer olacak, öncülük edecek.” ifadelerini kullandı.11 Temmuz 2025 Cuma 16:58KIBRIS
Meteoroloji Dairesi açıkladı... Hava nasıl olacak?Meteoroloji Dairesi, hafta boyunca hava sıcaklığının 35- 38 derece dolaylarında seyredeceğini kaydetti.11 Temmuz 2025 Cuma 16:47HAVA DURUMU
Gönyeli-Boğaz yolu pazartesi gününe kadar trafiğe kapalıGönyeli-Boğaz yolu (eski Gönyeli yolu), çevre yolu çalışmalarından dolayı bugün 18.00’den itibaren pazartesi gününe kadar trafiğe kapatılacak.11 Temmuz 2025 Cuma 16:39LEFKOŞA
Son dakika! Asgari ücret masasının toplanacağı gün açıklandıSon dakika! Asgari ücret masasının toplanacağı gün açıklandı11 Temmuz 2025 Cuma 16:29KIBRIS
1 ithal ve 3 yerli üründe limit üstü kalıntıHaftalık gıda denetim sonuçlarına göre, ithal ürünlerin birine, yerli ürünlerin ise üçünde limit üstü ve tavsiye dışı bitki koruma ürünü tespit edildi.11 Temmuz 2025 Cuma 16:26KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs