24 Nisan 2024
  • Lefkoşa18°C
  • Mağusa17°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt21°C
  • İskele17°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara15°C

İNŞAATLAR ÇÖKÜYOR!

İnşaatlar çöküyor!

13 Mayıs 2014 Salı 15:35

Lefkoşa- Gönyeli sınırında işçilerin inşaat alanında çalıştığı bir sırada çöken inşaatta 2 kişi yaralandı. Olayı görüntülemeye çalışan basın mensupları da darp edildi.

Lefkoşa’da yaklaşık bir ay arayla, 2 inşaatın yapım aşamasında çökmesi, ‘İnşaatlar nasıl denetleniyor?’ sorusunu gündeme getirdi.

Rana Sarro

Lefkoşa- Gönyeli sınırında, Mehmet Evliya İnşaat Şirketi Limited’e ait yarım inşaat çöktü.  Tüfekçi İnşaat’a ait işçilerin inşaat alanında çalıştığı bir sırada meydana gelen olayda, 2 işçi yaralandı.

Olay dün öğle saatlerinde meydana geldi. Betonarme dökümü esnasında inşaatın çökmesi sonucunda, Ali Yatar(28) ile Mustafa Ermutlu (25) isimli işçiler yaralandı. Mustafa Ermutlu’nun ameliyata alındığı bildirilirken, her iki işçinin de hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi.

“Basına saldırı”

Çöken inşaatı haberleştirmeye çalışan Kanal SİM kameramanı Erdal Darbaz, Yenidüzen muhabiri Didem Menteş ve Afrika muhabiri Mustafa Erkan'a darp girişiminde bulunuldu. Çöken inşaatı görüntülemeye çalışan gazetecilere, Taşeron Firma olan Mehmet Evliya İnşaat Şirketi’nin sahibinin oğlu ve bir çalışanının saldırdığı öğrenildi.  Polise suç duyurusunda bulunan basın mensuplarının şikayeti üzerine saldırgan şahıslar göz altına alındı.

Azalacağı yerde artıyor

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB) Başkanı Hüseyin Güven, basına yönelik saldırıların azalacağı yerde artma eğilimi içine girdiğine dikkati çekerek, bu konuda ciddi önlemlerin kaçınılmaz olduğunu bildirdi.

Hüseyin Güven yaptığı açıklamada, Gönyeli’de çöken bir inşaatla ilgili haber yapmak üzere olay yerine giden basın mensuplarına sözlü ve fiziki saldırıda bulunanların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

“Gazetecilere saldırmak moda haline geldi”

Açıklamasında, “gazetecilere saldırmak moda haline geldi” diyen Hüseyin Güven, bugünkü olayda Kanal SİM kameramanı Erdal Darbaz, Yenidüzen muhabiri Didem Menteş ve Afrika muhabiri Mustafa Erkan’ın saldırıya uğradığını ve polise gerekli şikayetlerin yapıldığını bildirdi.

“Bir inşaatın çökmesi elbette haberdir ve bunu kamuoyuna duyurma görevi basınındır” diyen Hüseyin Güven, basın mensuplarına yönelen saldırıların aslında halkın haber alma özgürlüğüne darbe olduğunu vurguladı.

KTGB Başkanı Güven, görevi halkı bilgilendirmek olan gazetecilerin başına sıklıkla gelen saldırı olayları karşısında polisin önlem almasının yanı sıra, bu tür olaylara karışanlara verilecek cezanın artırılması konusunda meclise de görev düştüğünü kaydetti.

Güven, saldırıya uğrayan basın mensuplarına geçmiş olsun dileklerini iletirken, bu tür olayların son bulması için yetkilileri bir kez daha göreve çağırdı.

DİPNOT:

26 Mart tarihinde, Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nde Levent İnşaat’a ait yarım inşaat çökmüştü. İşçilerin inşaat alanında çalıştığı bir sırada yapım aşamasında olan inşaatların çökmesi, ‘İnşaatlar nasıl denetleniyor?’ sorusunu gündeme getirdi.

(COKEN)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA