26 Nisan 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa29°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele29°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara27°C

İNGİLTERE'DEN TÜRKİYE'YE VİZE DÜZENLEMESİ!

'Yeşil pasaport sahipleri İngiltere'ye vizesiz girsin' İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Janet Douglas'ın AB ile Türkiye arasındaki vize serbestisi anlaşmasınına yeşil pasaport sahibi Türkiye vatandaşlarının da dahil edilmesini önerdi.

İngiltere'den Türkiye'ye vize düzenlemesi!

12 Haziran 2016 Pazar 16:05

İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Janet Douglas'ın AB ile Türkiye arasındaki vize serbestisi anlaşmasınına yeşil pasaport sahibi Türkiye vatandaşlarının da dahil edilmesini önerdiği ortaya çıktı.

Sunday Times gazetesinin ulaştığı belgelere göre Douglas'ın önerisi, 5 Mayıs'ta Londra'ya gönderdiği bir telgrafta yer alıyor.

Douglas yazısında, AB ile Türkiye arasında varılan vize serbestisi anlaşmasının yürürlüğe girmesinden sonra İngiltere'nin de tutumunu gözden geçirmesi gerektiğini belirterek, "Seçeneklerden biri, özel pasaport sahibi Türk vatandaşlarına yeniden vizesiz seyahat olasılığınun değerlendirşlmesi olabilir. Bu riskli, ancak Türkiye'ye önemli bir sembolik jest olur" diyor.

Suriyeli mültecilerin AB'ye göçünü kontrol altına almayı amaçlayan anlaşma, Türkiye vatandaşlarına Schengen bölgesinde vizesiz seyahat hakkı verilmesini öngörüyor.

'Referandum sonuna kadar gizlenecekti'

Yeşil pasaport sahipleri, Schengen ülkelerine vizesiz seyahat edebiliyor. Schengen bölgesi dışında bulunan İngiltere içinse vize gerekiyor.

Ancak İngiltere İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Türkiye için vize düzenlemelerinin değiştirileceği yolundaki haberlerin "tamamen asılsız" olduğunu söyledi.

23 Haziran'da İngiltere'nin Avrupa Birliği'nde kalıp kalmayacağının oylanacağı referandumda ülkenin birlikten çıkması yönünde kampanya yürüten eski bakanlardan Iain Duncan Smith, gazetenin yayımladığı belgelerin, "Başbakan David Cameron'ın olası düzenlemenin referandumun sonuna kadar gizli tutulması için AB Komisyonu'yla dehşet verici bir aldatmaca içinde olduğunu gösterdiğini" söyledi.

Smith, "Türkiye konusunda hiçbir şey olmadığını söylüyorlar. Ama bu belgeler, Türk vatandaşlarına vizesiz seyahat için resmi planlar yaptığını gösteriyor. Bunu saklama ve ve önemli kararları referandum sonrasına ertelemek küçümseyici bir yaklaşım" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA