20 Nisan 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa19°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele19°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

İNGİLTERE, ADALET SİSTEMİNİ HIZLANDIRIYOR

İngiltere, adalet sistemini hızlandırıyor

12 Nisan 2014 Cumartesi 13:51

Mobil cihazlarla tanıkların görüşmeleri kayıt altına alınabilecek.

İngiltere'de adalet sisteminin daha verimli çalışabilmesi için polis memurları arasında kamera kullanımının arttırılması ve olay yerinde çekilen görüntülerin sistem üzerinden duruşmalar sırasında kullanılması planlanıyor.

Adalet Bakanı Yardımcısı Damian Green, başkent Londra'nın güneydoğusunda bulunan, ülkenin ilk dijital ekranlı duruşma salonuna sahip Bromley Sulh Mahkemesi'nde düzenlediği toplantıda İngiltere ve Galler'deki mahkemelerin modernleştirilmesine ilişkin hükümet planlarını açıkladı.

"Dijital mahkeme girişimi" projesi kapsamında ceza adaleti sisteminin iyileştirilmesi ve modernleştirilmesi için yıllık 75 milyon sterlin harcama yapılacağını belirten Green, polis memurlarına olay yerlerinin görüntülerini, sahada şüpheli ve tanıklarla yapılan görüşmeleri kayıt altına alabilecekleri mobil cihazlar verileceğini kaydetti.

Green, "Kameraları özellikle aile içi şiddet vakalarında çok kullanışlı bulduk. Ceza adaleti sistemimizde olay yerine çağrılan polisin topladığı bilgilerin, bir daha üzerinde çalışma yapılmasına gerek kalmadan mahkeme aşamasında kullanılmasını amaçlıyoruz" dedi.

Projeyle adalet sistemini hızlandırmayı amaçladıklarına işaret eden Green, görüntülenen kanıtların İngiltere ve Galler'deki mahkemelere doğrudan gönderilmesi sayesinde evrak işlerinin hafifleyeceğini kaydetti.

İngiltere'de daha önce ceza adaleti sistemini modernleştirmek için Londra'daki yaklaşık 500 polisin üniformalarına kameralar iliştirilmişti. Temmuz 2016'ya kadar kamera sisteminin tüm polisler için uygulamaya konulması, İngiltere ve Galler'deki tüm ceza mahkemelerinin dijital sisteme geçirilmesi bekleniyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA